Sonja Barjaktarović ( Island -Crna Gora, 18.15): "Uvek smo tu jedna za drugu" - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2010 -DAN/NOR Sonja Barjaktarović ( Island -Crna Gora, 18.15): "Uvek smo tu jedna za drugu"

Sonja Barjaktarović ( Island -Crna Gora, 18.15): "Uvek smo tu jedna za drugu"

0 komentar

 Nakon teške i iscrpljujuće borbe protiv Rusije u kojoj su pale i prve žrtve ovog prvenstva (Ani Radović iskočilo je rame i za nju vjerojatno više nema povratka na danske terene), slijedi puno lakša provjera Crne Gore protiv Islanda, u kojoj je za očekivati da će selektor Adžić moći odmoriti važnije igračice, poglavito Bojanu Popović, te dati šansu za uigravanje i jačanje samopuzdanja curama sa manjom minutažom. Crna Gora je već sa bodovima u 2.krugu, to je podatak koji unosi mir u redove, jedino je pitanje kako sačuvati cure od daljih ozljeda, a onda se može puno.

O još svježim dojmovima pobjede nad Rusijom i raspoloženju u crnogorskoj reprezentaciji nešto više nam je rekla jedna od junakinja susreta sa Rusijim, golmanica Sonja Barjaktarović:

-Ne gledam sebe kao junakinju, daleko sam od toga. Ekipica je bila na nivou u drugom poluvremenu, pogotovu u odbrani, što nam je dalo snage da na kraju pobijedimo Ruskinje. Iskreno, bilo nam je teško ali mislim da je presudila velika želja za pobjedom, jer je svaka cura jedva čekala utakmicu i u nijednom trenutku nijesmo pomislile da možemo da izgubimo, pa ni kada smo u jednom trenutku gubile 7 razlike. Drago mi je da smo ''sazrele'' i shvatile da se utakmica igra 60 minuta (smijeh).

Dakle, to je bio ključ pobede?

-Da bi se pobijedila takva reprezentacija kao što je Rusija mislim da pored dobre igre u odbrani i koncentrisanog napada,  glavni razlog pobjede je naša atmosfera koja nam je i inače pokretač. Drago mi je što smo i u trenucima kada gubimo tu jedna za drugu i u svakoj situaciji pružamo pomoć. Polako zaboravljamo sve i počinjemo da razmišljamo o sljedećem protivniku .

Danas sledi manje napeta utakmica sa Islandom?

-Što se tiče Islanda, mislim da je jedna dobra reprezentacija protiv koje ne smijemo da uđemo opušteno i od prvog trenutka moramo da igramo jako. I, naravno,  mislim da je ključ pobjede dobra odbrana.

Sanja Sekulić

 

Navijači crnogorske reprezentacije Marko i Ljubo, bili su posebno inspirisani kada su napravili himnu ženske rukometne reprezentacije "Zlatne lavice"! Devojke su svakako zaslužile takav trud i pažnju. Bravo momci!

  

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball