"Orao" po "Orao" u mislima Seada Hasanefendića! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2010 "Orao" po "Orao" u mislima Seada Hasanefendića!

"Orao" po "Orao" u mislima Seada Hasanefendića!

0 komentar

 Mnogo izjava, istih, sličnih, stereotipnih ili manje stereotipnih, pokupili su rukometni novinari svih nacija – učesnica Evropskog prvenstva od svojih selektora, igrača, članova stručnih štabova, bivši reprezentativaca, stručnjaka, analitićara u poslednjih mesec dana pred EURO. Sve je rečeno, ali 24 sata pred početak najvećeg rukometnog takmičenja ove godine, više ništa ne važi, a nama, rukometnim zaljubljenicima, manje ili više upućenim u dešavanja, ostaje samo prva pištaljka, teren i skor – posle 60 minuta vrhunskih borbi. 

Zato smo za poslednji izveštaj iz tabora reprezentacije, izabrali kratka razmišljanja selektora Seada Hasanefendića o momcima, koji će braniti boje Srbije na devetom Evropskom prvenstvu u Austriji.

DEJAN PERIĆ"Moj veliki oslonac"

Izvanredan čovek, osoba. Pokretač jednog duha u reprezentaciji. Moj veliki oslonac.

DIMITRIJE PEJANOVIĆ"Velike osobine i odbrane"

Začuđujuće kvalitetan, staložen i radan golman sa velikim osobinama i odbranama.

DARKO STANIĆ – "Iznenađenje…"

Golman koji može da bude iznenađenje ovog Evropskog prvenstva.

DRAGAN POČUČA "Odanost reprezentaciji"

Sigurnost i odanost reprezentaciji. Velika želja da bude u njoj. Vrlo pozitivna osoba i vrlo dobar golman.

IVAN NIKČEVIĆ – "Neustrašivi borac"

Izrazita eksplozivnost, brzina i snaga. Neustrašivi borac…

DOBRIVOJE MARKOVIĆ – "Moderan igrač"

Tehnički doteran igrač. Moderan tip igrača.

NIKOLA KOJIĆ – "Pouzdan"

Pouzdan. Kako u odbrani, tako u napadu. Veliki borac. Nadam se da će izdržati prvenstvo u velikom ritmu sa svim velikim zadacima koji ga očekuju. Na njegova pleća će doći dosta toga.

DRAGAN TUBIĆ – "Nametnuo se…"

Moderan igrač, trči dobro kontru, igra odbranu. Uz to, ima ulaz preko bekovske pozicije i odličan šut, što je kod krila retkost. To je zasluga što igra desnog beka u ligi. Nametnuo se kao pouzdani član sastava.

RASTKO STOJKOVIĆ – "Problem za sve odbrane"

Velika želja i velika snaga. Veliki problem za sve odbrane. Jako borben i željan uspeha.

ALEM TOSKIĆ – "Čudo od energije…"

Čudo koliko ima energije u sebi. Polivalentan igrač, beskompromisan. Čvrst element ove naše igre.

UROŠ VILOVSKI – "Jedan od najsnažnijih"

Jedan od najsnažnijih naših igrača. Ne samo što se tiče odbrane, već je pokazao da je dobar i napadač. Pouzdan, sve više zauzima svoje mesto u nekim postavama, standardizaciji reprezentacije.

IVAN STANKOVIĆ – "Zahvalan igrač"

Vidi se da je nov u reprezentaciji. Igra sa oprezom, međutim, kada se bude raskravio, ima velike mogućnosti, jer je dosta brz. Igra i prema sredini, i prema krilu. Može da šutne, može da igra odbranu. Zahvalan igrač. S obzirom da je prvi put, to je objašnjivo. Kada bi bio više sa nama, sve bi se više oslobađao i pokazao vrline, koje ima.

ALEKSANDAR STOJANOVIĆ – "Opasan šuter"

Vrlo važan element. Mislim da može i u odbrani da igra bolje, nego što sada jeste. U napadu je sigurni levoruki igrač, koji ima kontinuitet. Vrlo je opasan pri šutu. U pripremnom periodu pokazao je dobru formu. Nadam se da ćemo uz njegov kvalitet, pa Stankovića i desnorukih igrača, prebroditi nedostatak Vujina.

PETAR NENADIĆ – "Igrač budućnosti"

U odbrani može da bude zanimljiv igrač nekog stila ala "Džekson Ričardson". Ima velike predispozicije. U napadu je vrlo interesantan jer može da igra sva tri beka. Sa njim treba biti strpljiv, davati mu šansu i usmeravati ga na rukomet visokog nivoa. To je sigurna igra, bez izgubljenih lopti i komplikacija. Jednostavnu igru, ali u toj jednostavnosti, kreativnu igru. Mislim da je igrač budućnosti.

DANIJEL ANĐELKOVIĆ – "Izvanredan momak i igrač"

Izvanredan momak i igrač. Možda nema šut, kakav je imao. Ipak, njegova tehnika, sposobnost brze igre, promene pravca, viškovi i druge stvari, stvaraju našu igru brzom i modernom. Važan je element u igri koju zamišljamo. U nekim trenucima će sprovoditi taktiku, u nekim ubrzavati igru i razigravati "teške" bekove-šutere. Oni moraju u nekim momentima da imaju motor koji ih pokreće, a to je Anđelković.

ŽARKO ŠEŠUM – "Može biti otkrovenje…"

"U ovoj varijanti kojoj igramo, ima nekoliko funkcija. Nekada je srednji bek, nekada levi, pa i desni. Ima zadatke u sistemu. Igrač velikih, velikih kvaliteta. Sa njim treba da se radi. Sa svakim mesecom i akcijom, biće bolji i bolji. I ovo Evropsko prvenstvo, biće mu dobar pokazatelj puta, gde treba da ide, a može biti otkrovenje šampionata. Igrač budućnosti i budući nosilac igre reprezentacije Srbije.

NENAD VUČKOVIĆ – "Iskusan i kvalitetan"

Iskusan, dobar i kvalitetan igrač. Prolazi kroz Bundesligu, nema problema u taktici, tehnici, šutiranju, proboju. Imaće slične uloge Šešumu. Kada bi vrednovali najbrže igrače, tu je Anđelković, Vučković, pa Šešum. Možda takvim putem ide unazad, kada je šut u pitanju. Tu je sada kombinacija te trojice na poziciji srednjeg beka.

MOMIR ILIĆ – "Igrač svetskog formata"

Momentalno je možda i suviše u funkciji kolektiva. Zna se da je on veliki igrač – svetskog formata, koji može da postiže lagano pozicije iz raznih pozicija. Protivnici moraju da podešavaju svoj sistem prema njemu, a to nam omogućava da se otvaraju šanse negde drugde. Između igre da on završava akciju i da se njemu priprema akcija, odnosno, da je on priprema za druge, tražićemo i formirati našu igru. Momir je veliki motor, i u odbrani, i u napadu. Naš "džoker" o kome svi protivnici misle. Jedan vrlo značajan igrač za nas.

IVAN LAPČEVIĆ – "Stub naše odbrane"

Čovek koji sve od sebe da, u možda i težem delu, odbrani. On to radi sa velikim zadovoljstvom. Zna tačno šta radi kada ide u napad. Ima i kvaliteta napadača, samo zbog povreda i duge pauze neigranja, možda je ta igra u napadu malo limitirana. U svakom slučaju on zna šta će sa loptom u svakom momentu, zna da proigra, zna da prođe. Daje tu "kvalitetnu loptu" za sledećeg igrača. Uz sve to, on je stub odbrane. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

photo: Slavko Kolar, rss.org.rs

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball