Srbija - Austrija 31-37(18:15) - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2010 Srbija – Austrija 31-37(18:15)

Srbija – Austrija 31-37(18:15)

0 komentar

 


 Reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvenstva, pošto je u trećem kolu grupe "B" u Lincu izgubila od domaćina Austrije 37:31 (18:15). Očajno drugo poluvreme, nepovezani napadi, porozna odbrana, ako je tako možemo zvati, doveli su do 22 primljena gola (13 u poslednjih 16 minuta), potpunog preokreta, nakon prvog dela koji je obećavao. Utakmica je rešena u periodu od 44. do 51. minuta, kada su Austrijanci serijom od 5:0, sa 24:24 otišli na 29:24, i tada više nije bilo povratka za naš nacionalni tim. Najefikasniji u redovima pobednika, bili su Silađi sa devet i Veber sa osam golova, dok je na golu bio sjajan Bauer sa 12 odbrana. Kod "Orlova", Šešum je postigao osam, a Vučković sedam pogodaka.

 

STATISTIKA

Utakmica je počela, onako kako smo priželjkivali. Brz napad završavao se efektnim skok šutevima, u kojima je prednjačio Nenad Vučković, a odbrana je funkcionisala sa Perićem na golu. Vođstvo od 6:2, nastavljeno je dominacijom, pa smo na semaforu posle jednog projektila Šešum videli i 9:5. Austrijanci se spletom grešaka, ali i čudnih sudijskih odluka, isključenjem Stojanovića zbog simuliranja, pa vezanim isključenjem Markovića, vraćaju u život na 11:11 u 24. minutu, ali opet, nešto bolja odbrana 6:0, pravi razliku i na poluvreme se odlazi sa 18:15, posle realizovane kontre Dobrivoja Markovića.

Kako opisati drugo poluvreme utakmice Srbija – Austrija? Kao jednu sportsku katastrofu, koja može imati nesagledive posledice, opet, po rukomet, koji je počeo da se oporavlja posle beznađa i rasula nakon Švajcarske 2006.godine. Ne može se reći da momci nisu imali želju, ali ona je ostala zatočena u jalovim napadima, u koje se srljalo bez koncepcije, sa soliranjem, bez ijednog šablona, kada su glave već bile vruće. O odbrani, koja je primala golove na "uguravanje" lopte u šest metara ratobornih Austrijanaca, bez ikakvog nadigravanja, pa seriji zicera koje srpski igrači nisu realizovali, najbolje je govorio semafor. Preko Ziure, već posle pet minuta, Austrija je bila na 19:19. Koliko, toliko, rezultat je održan u egalu do 44. minuta, kada kreće crnih šest minuta, u kojima na krilima histerije publike i početničkih grešaka srpskog napada, Austrija piše prve strane svoje rukometne istorije, odlepivši se sa 24:24 na velikih i nedostižnih 29:24. Zadnjih deset minuta, mučnih, u dvorani, gde je sve bučalo od sreće i neverice domaćih navijača.

Jedna Srbija, kakva god da je bila u ovih pet dana u Lincu, sa teškim nogama i izgubljenim pogledima, morala je da pobedi Austriju, a to je svima u dvorani, izgleda, bilo jasno. To se nije desilo. Na opštu nevericu svih onih kojima u Srbiji rukomet teče u venama. Muška reprezentacija Srbije, način prepoznavanja i poslednja brana verovanja da pripadamo rukometnoj Evropi, doživela je debakl. Jutro je pametnije od noći, a njega čekamo. Samo je pitanje, kada će svanuti…

Iz Linca
ŽIKA BOGDANOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball