GRUPA B: Norvežanke lako i ubedljivo sa Rumunijom – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

GRUPA B: Norvežanke lako i ubedljivo sa Rumunijom

U premijernom meču B grupe Evropskog šampionata u Debrecinu su aktuelne vicešampionke Evrope ekipa Norveške opravdale ulogu favorita protiv večeras, pogotovo u prvom poluvremenu, indisponirane reprenzetacije Rumunije pobedivši rezultatom  27 – 19 (16 – 7).

Rumunke su meč otvorile vrlo nervozno sa puno grešaka i lošom realizacijom u napadu, dok su s druge strane Norvežanke imale na golu fantastičnu Grimbso koja je imala u prvom delu meča 50% odbrana na svom kontu i šuterski raspoloženu Kristiansen. Povela je Norveška sa 3-2 u 6. minutu kada je usledila serija od 11 minuta bez gola za Rumuniju koju je prekinula Elisei smanjivši rezultat na 8-3 u 17. minutu. Norveška nastavlja da povećava svoju prednost  preko Herem i Koren ali kod Rumunki jedine koje su se upisale u listu strelaca u prvom poluvremenu uz pomenutu Elisei bile su Neagu i Bradeanu što je ipak nedovoljno da se smanji zaostatak koji je na pauzi iznosio plus 9 za Norvešku, 16-7.

Drugo poluvreme Norvežanke nastavjaju silovito pa preko 3 gola  Oftedal, Koren i Kristiansen dolaze do nedostižnih plus 12 već u 35 minutu, da bi svoje maksimalno vodjstvo ostvarile u 43. minutu kada je Loke postigla pogodak za 23-10. Do kraja meča Heigerson usporava tempo i rutisnki privodi meč kraju za konačnih 27-19.

Kod pobednice najefikasnija je bila Oftedal sa 5 golova dok sup o 4 postigle Loke, Alstad, Kristiansen i Koren, dok je kod Rumunki jedina svetla tačka bila Kristina Neagu sa 7 golova.

Norveška: Grimsbo (12 odbrana), Solberg (5 odbrana), Kristiansen 4, Alstad 4, Koren 4, Loke 4, Mork 3, Herem 3, Oftedal 5, Rigehult B., Arncen, Breivang, Karlson, Jakobsen, Solberg, Vibe.

Rumunija:  Ungureanu, Dedu, Neagu 7, Bradeanu 3, Tacalie  2, Elisei 2, Babeanu 2, Perianu 1, Pintea 1, Ciper 1, Bondar, Ciuciulete, Zamfir, Hotea, Cintoan.

RADIVOJE KOSNIĆ

One Comment

  1. Pingback: Grupa B: Danska slomila Ukrajinu u nastavku | Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *