Hrvatska rutinski sa domaćinom – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Hrvatska rutinski sa domaćinom

Još jednu prepreku ka cilju, „Kauboji“ su preskočili bez naročitih problema. Lakše nego što se očekivalo, Hrvatska je rešila Austriju, osvojila četvrti bod u novoformiranoj grupi i nastavila da krči put ka polufinalu – 27:23 (13:8).

Pitanje pobednika postavljalo se samo u uvodnoj fazi utakmice, kada su Austrijanci serijom od 3:0 preokrenuli i poveli sa 4:3. Od tog trenutka, savršena 5-1 zona Hrvatske sa Duvnjakom ispred, odvojila je protivnika od sledećeg gola čitavih 10 minuta, a za to vreme je pet lopti završilo u austrijskoj mreži. Ispostavilo se da je taj niz Hrvata i odlučio meč, pošto momci Aleša Pajoviča nisu uspeli da priđu na manje od četiri gola razlike u drugom poluvremenu. Velike zasluge za stvaranje prednosti ima i Luka Cindrić, koji je pružio svoju najbolju partiju u dosadašnjem toku takmičenja, ali i poslovično raspoloženi Marin Šego, koji je nizao odbrane u „kritičnim“ trenucima drugog poluvremena, kada su Austrijanci bili u naletu. 

Nakon prvog poluvremena u kojem je dominirala hrvatska odbrana, u nastavku je napad bio dominantan u oba navrata. Hrvatska je čitavim tokom tog perioda uspevala da održi igru gol za gol, i neokrnjena čeka duel sa Nemačkom za dva dana, u kojem bi mogla obaviti najveći deo posla u borbi za novo polufinale. 

HRVATSKA 

Šego, Ašanin – Marić, Duvnjak 5, Hrstić, Stepančić 4, Horvat 6 (4), Šarac, Karačić 2, Musa, Mamić, Cindrić 5, Matanović, Mandić 4, Ravnić, Šipić 1

AUSTRIJA

Bauer, Ajberger – Božović 2, Veber 6 (2), Vos 1, Poš 2, Frimel, Diker 1, Herburger, Cajner 4, Živković 1, Bilik 3, Vagner 1, Johman 1, Huteček, Santos 1

Foto: Hrsphoto.photodeck.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *