SUDIJE "NAJBOLJI IGRAČI" FINALA: Makedonci, svaka čast! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaEURO 2020 SUDIJE „NAJBOLJI IGRAČI“ FINALA: Makedonci, svaka čast!

SUDIJE „NAJBOLJI IGRAČI“ FINALA: Makedonci, svaka čast!

zika.bogdanovic
5 komentari
nacevski_nikolov

Trenutak kada je Đorđi Načevski u 59. minutu dosudio „korake“ Igoru Karačiću ući će u antologiju Evropskih prvenstava. Bio nam je potreban „slow-motion“ da shvatimo da je srednji bek Hrvatske krenuo u lagani tanc pre finte, gde je broj koraka išao na 5,6,7, jer su i neki TV komentatori bili sumnjičavi misleći da je Marino Marić napravio faul u napadu prilikom blokade.

Doneti odluku koja je ispravna, koja u tom trenutku ne menja stvari jer je igrač na 10 metara od gola i napad tek počinje, a opet znati da će ona praktično direktno uticati na ishod finala Evropskog prvenstva, deo je hrabrosti i odgovornosti koju sudije imaju.

Za nju treba imati „kohones“ što bi se reklo. Ni najveći navijači iz hrvatskog tabora jednostavno je ne mogu osporiti. Ni dugo negovano rukometno bratstvo Hrvata i Makedonaca ne može biti narušeno zbog stvari koja je „čista kao suza“.

U duelu dve umorne iscrpljene ekipe u Tele 2 Areni u Stokholmu, najbolji akteri bile su sudije Načevski i Nikolov.

Duvnjak u suzama: Pretužan sam, pokazali smo karakter!

I ako se oko učinka njihovih prethodnika, Dragana i Marjana Načevskog, koji su sudili finale pre 18 godina u Stokholmu, još uvek lome koplja i raspredaju priče, ovo „makedonsko“ finale pokazalo je kako treba da se sudi.

Posle one avanture sa sestrama Bonaventura u Japanu i odluke koja nikada dok je sveta i veka neće biti jasna, a koja je pehar gurnula u ruke Holanđankama, ovo nam je trebalo.

Ako ćemo da damo generalni zaključak oko sudija, za koje znate da nisu baš miljenici i zaštićena vrsta Balkan-Handball.com filozofije rukometa. Najbolje sudije dolaze sa ovih prostora. Pre toga u dva finala su to pokazali Hrvati Gubica i Milošević. Retko ko im može izaći na crtu po znanju i osećaju za igru.

Mandatory Credit © Uros Hocevar / kolektiff

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball