Bratski duel Igora i Ivana: Ponosni smo jedan na drugog - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Bratski duel Igora i Ivana: Ponosni smo jedan na drugog

Bratski duel Igora i Ivana: Ponosni smo jedan na drugog

zika.bogdanovic
0 komentar

Na Svetskom prvenstvu u Kataru, 12 od 24 reprezentacije imaju braću u svojim redovima, ali će samo jedan udariti na drugog. To će biti Mostarci, Igor i Ivan Karačić, o čijem rivalstvu svet priča ovih dana, pred duel Hrvatske i Bosne i Hercegovine u petak:

– Nikada nismo sanjali da ćemo igrati jedan protiv drugog na Svetskom prvenstvu. Bosna je uvek bila daleko od velikog takmičenja, dok je Igor prošao težak put da bi došao do tima Hrvatske. Izborio se, kao i mi u baražu sa Islanđanima. Tek tada je počelo međusobno zafrkavanje. Ponosan sam na moga brata. On je uvek sanjao da igra za Hrvatsku. Taj san mu se ostvario. Srećan je i on zbog mene. Hrvatska je i moj tim, ali ja igram za svoju zemlju. Volim ih obe. Obožavam ovu bosansku ekipu. Naša porodica i prijatelji će uživati – reči su Ivana Karačića, tri godine starijeg od brata Igora.

Rastali su se rano, pa se tako momenat kada su krenuli u različitim pravcima i ne pamti…

– To je davno bilo 2005. godine, kada me Irfan Smajlagić zvao za kadetsku reprezentaciju. Ivan je kao klinac dobio poziv za BIH reprezentaciju. Razišli su nam se putevi. Igrao sam u Bosni, on u Borcu, bili rivali. Takva je sudbina – reči su Igora, koji zna da će u Mostaru biti jako zanimljivo:

– Poslali su mi sliku sa dva televizora u kući i mnogo društva koje se okupilo. Majka to sigurno neće moći da gleda. Brat i porodica će navijati za obojicu. Nema mnogo takvih priča u svetu. Sigurno će im biti čast – kaže Igor, a na to se Ivan nadovezuje na pitanje o tome za koga će Mostar navijati:

– Hrvatska će imati više simpatizera u tom meču, ali znam da su svim srcem navijali za nas u mečevima na Svetskom prvenstvu.

NE MEŠAJTE…

– Došli su mi pre neki dan danski novinari, pitaju, kako to, čude se? Kažu jel moguće da u jednom timu igraju Srbi, Muslimani i Hrvati. Kažem im, ljudi moji, ne mešajte nacionalnost sa državnim dresom – iskren je Ivan Karačić.

Neka je sa srećom obojici…

FOTO: sportmedia.mk

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball