Dragan Marković: Nervoza uzrok poraza - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Dragan Marković: Nervoza uzrok poraza

Dragan Marković: Nervoza uzrok poraza

Marko Marjanović
0 komentar

Selektor Bosne i Hercegovine Dragan Marković je na pres konferenciji posle poraza od Austrije čestitao kolegi Johanesonu uz konstataciju da je protivnik potpuno zasluženo pobedio. Razlog neuspeha svojee selekcije vidi u preteranoj nervozi igrača:
– Bili su bolji, pokazai su veće iskustvo. Igrali smo jako nervozno u napadu i pasivno u odbrani. Austrija je to iskoristila i apsolutno zaslužila trijumf. Igračima ne mogu ništa prigovoriti, igrali su maksimalno angažovano, dali sve od sebe. Previše je bilo izgubljenih lopti i previše proašaja da bi dobili ovakvog protivnika.

Ziura se ponašao najblaže rečeno nesportski, koliko je uspeo da dekoncentriše vaše igrače?

On je nama poznat, znamo kakav je provokator. Vranješ je izvukao deblji kraj, ali je i Ziura zaslužio crveni karton još ranije, zbog situacije sa Nikolom Prcom. Vranješ je iskusan igrač, nije trebalo da dođe do onakve reakcije. Ali generalno, oni su iskusniji, premazaniji, i igraju puno zrelije.

Organizacija kontra napada bila je veliki problem….

Uzrok je nervoza, velika nervoza. Momci kao da još nisu ušli u turnir, za pet minuta zaborave ono što smo se dogovorili. Nadam se da neće biti kasno kada se to promeni.

Sledeći protivnik, Makedonija, nije danas briljirala protiv Irana.

Prvo moram istaći a taj Iran nije toliko loš koliko se govorilo, videlo se to i danas. Nisu u pitanju samo oscilacije Makedonije. O našem sledećem rivalu ne treba trošiti reči, ekipa sačinjena od puno zvezda. vidi se na terenu iskustvo njihovih igrača iz Lige šampiona, kao i uigranost iz Metalurga i Vardara. Ipak, ja mislim da ćemo mi odigrati puno bolje nego protiv Austrije.

Dejan Malinović ističe da je njegov tim izgoreo u želji.

– Svi smo, kolektivno, izgoreli u želji, niko nije pokazao ono što zna. Jako smo loš igrali u napadu u drugom poluvremenu, oni niu bili ništa bolji od nas ali smo odigrali katastrofalno. Svi smo očikavila da neki drugi igrač povuče, da on da gol, pa smo tako bezidejno kružili oko njihove odbrane. Očekivao sam težak posao protiv Austrije, jer za nas nema lakih utakmica. Mi smo ovde autsajderi, da bi pobedili ekipu kao što je Austrija moramo pokazati mnogo više na terenu. Prvi put smo na velikom takmičenju, nemamo iskustva. Nismo navikli na ovaj turnirski sistem takmičenja.

Sledeći rival Makedonija…

Poznata ekipa, puno puta smo se susretali. Mislim da imamo šanse, uprkos tome što Makedonija igra vrhunski rukomet, naročito u napadu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball