Hrvatska šesta - Karačić: Neuspeh - Slišković: Jedna utakmica koštala medalje - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Hrvatska šesta – Karačić: Neuspeh – Slišković: Jedna utakmica koštala medalje

Hrvatska šesta – Karačić: Neuspeh – Slišković: Jedna utakmica koštala medalje

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Hrvatske, zauzela je šesto mesto u konačnom plasmanu na Svetskom prvenstvu u Kataru. To je i najlošiji rezultat od početka sjajne ere 2003. godine sa zlatom u Portugaliji. Poraz od Danske 24:28 u borbi za peto mesto, nije bio previše bolan, jer i nije imao veći rezultatski značaj. Plasman u kvalifikacije za Olimpijske Igre u Riu, obezbeđen je pobedom nad Nemačkom u petak.

– Danska je ekipa koja igra 60 minuta. Juče smo pobedili Nemačku, mislili smo da ćemo i danas moći da ostanemo na pobedničkom putu, ali bilo je teško. Imali smo dosta povređenih igrača, pogotovo na crti, gde je Igi (Vori) imao malih problema, ali smo dobro izdržali do kraja. Vratili smo se u utakmicu i na kraju opet naleteli na Landina. Nismo mogli da pobede – rekao je posle meča Igor Karačić, koji je šesto mesto ocenio kao neuspeh:

– Cilj je bio da se plasiramo u kvalifikacije. Svi znamo između sebe da je ovo neuspeh, jer znamo koliko vredimo, kakav tim imamo i koliko smo individualno jaki. Mogli smo i trebali više, ali nas je koštala jedna loša utakmica sa Poljskom. Tanka granica je bila, sreća je bila na njihovoj strani.

Levi bek Ivan Slišković, kratko je prokomentarisao susret:

– Danci su bili bolji, treba im čestitati. Nas je iscedio meč sa Nemcima. Na svakoj utakmici ima dosta grešaka, pa je tako bilo i na ovoj. Ta jedna utakmica nas je stajala plasmana u polufinale, mpžda i medalje. Šta je, tu je, ostvarili smo prvi cilj. – borbu za Rio. Idemo dalje – zaključio je as slovenačkog Celja PL.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball