Poljska do bronze posle produžetka! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Poljska do bronze posle produžetka!

Poljska do bronze posle produžetka!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Poljske, osvojila je bronzanu medalju na 24. Svetskom prvenstvu, nakon uzbudljive borbe sa Španijom, 29:28 (24:24, 13:13). Pobednik je rešen tek u dodatnih 2 x 5 minuta, pošto je večeras nezaustavljivi Šiba postigao gol u poslednjoj sekundi 60. minuta.

Iako su oba rivala dosta teško podnela poraz u polufinalu, u igri Poljaka se to nije videlo na samom početku. Španci su prvi gol postigli tek u osmom minutu, a do tada su primili tri. Ipak, Kadenjosavi izabranici su zaograli malo bolje u finišu prvog dela, i posle par kontra napada stigli do egala, sa kojim se otišlo na odmor (13:13).

Na samom početku nastavka, Španci su došli do prvog vođstva i održavali minimalno preimućstvo do 42. minuta, kada je Viktor Tomas sam izveo munjevitu kontru za 19:17. Pet minuta kasnije, isti igrač podiže na 21:18, sa igračem više, pre nego što Ćema postavlja novi maksimum – 22:18 u 51. minutu. Međutim, Poljaci su se vratili serijom 3:0. Šiba je smanjio na 22:21, Entrerios pogodio za 23:21, a Poljska je u naredni napad krenula, ni manje ni više nego sa osam igrača, pa im je oduzeta lopta i dosuđeno isključenje. Ipak, Tomas je izgubio loptu a Krajevski smanjio na 23:22. Rivera koristi sedmerac i vraća Špance na sigurniju razdaljinu, ali samo na trenutak, pošto Šiba brzo vraća neizvesnost. Makeda pogađa prečku, a Šiba gol, u poslednjoj sekundi meča, i tako odvodi meč u produžetke.

U prvom delu produžetka, Poljaci su dva puta vodili, ali je pred poslednjih pet minuta meča rezultat bio 26:26. Mihael Jurecki ponovo dovodi svoj tim u vođstvo. Četvrti gol Garsije ponovo vraća stvari na početak, ali samo na kratko, jer i Šipržak biva precizan. Tomas koristi veliki ugao, pa se u poslednji minut ušlo sa po 28 golova na obe strane. Kamil Šipržak ponovo koristi priliku, i ostavivši Špancima samo 30 sekundi. Napad nije bio dobro organizovan, pokušaj Garsije bio je izblokiran

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball