Slovenci se ne boje domaćina (17) - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaKATAR 2015 Slovenci se ne boje domaćina (17)

Slovenci se ne boje domaćina (17)

Marko Marjanović
0 komentar

Sledeći protivnik reprezentacije Slovenije je domaćin turnira, Katar (ponedeljak,17 h – 19 po lokalnom). Obe selekcije imaju maksimalan učinak u prva dva kola. Glavna uzdanica Slovenaca i prvi strelaca dosadašnjeg dela takmičenja, Dragan Gajić, svestan je da će domaćin imati ugrača više na tribinama.
Mislim da smo bolja ekipa, ali tačno je da će oni biti motivisani koliko i mi, plus će faktor domaćeg terena biti na njihovoj strani. Naravno, ako igramo našu igru i održimo koncentraciju, pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje. Moramo biti samouvereni, imamo razloga za to..

Ekipa Borisa Denića je mnogo više pokazalo protiv nezgodne Belorusije nego u prvom kolu potiv Čilea.
Odličan početak, par odbrana Gorazda Škofa, i velika prednost je ubrzo bila na njihovoj strani. Golman Nanta smatra da zna recept za pobedu

U drugom delu se desio pad koji je ostao nekažnjen, ali je pitanje da li će tako biti ako se ponovi protiv Katara. Greške se dešavaju i dešavaće se, na nama je da ih pevaziđemo. Teško je izdržati 60 minuta, ja se nadam da ćemo igrati dobro barem 45. Može se desiti da oni pored pomoći sa tribina, dobiju i sudijsku, ali ako igramo kao u prvom poluvremenu protiv Belorusije, nemamo čega da se plašimo.

Selektor Denić je zadovoljan početkom, ali smatra da Slovenija ima još dosta rezervi.

Šta reći o Kataru…ne vidim da je problem domaći teren, teren i pravila su isti za oba rivala. Mi ćemo spremiti taktiku za njih, pokušaćemo da odigramo kak znamo, da igra iz prvih 30 minuta protiv Belorusije potraje duže. To je put do pobede.

Sloveija, Španija i Katar imaju maksimalan učinak posle dva kola u Grupi A, dok su Brazil, Čile i Belorusija bez bodova. U trećem kolu sastaju se još Španija – Čile i Brazil – Belorusija, a obe utakmice igraju se od 17 časova po srednjeevropskom vremenu.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball