Balkan-Handball.com

Dragan Adžić jasan posle debakla: Cela odgovornost je na treneru!

Ženska reprezentacija Crne Gore doživela je debakl na Olimpijskim Igrama. Izabranice Dragana Adžića samo superfantastična teorija drži u turniru, ali pre toga treba pobediti Norvešku i Brazil, koje bi morale da izgube preostale svoje mečeve, kako bi se stvorio krug tri ekipe. Gotovo, pa nemoguće. Realnost je pakovanje kofera već posle tri utakmice u Riju, što niko nije očekivao od tima koji je navikao na uspehe.

Razloge poraza potražio je crnogorski selektor…

„Ne znam zašto smo bili toliko stegnuti, zašto nismo disali punim plućima? Ovakav grč nismo imali isto od Brazila, ali prije pet godina, na Svjetskom prvenstvu. Nismo dostigli nivo igre za ovako takmičenje, bar ne sve igračice. Želja i zalaganje nikada i nisu bile sporne, nisu ni sada, a za ostalo – cijela odgovornost je na treneru, koji je vodio pripreme, selektirao tim. Analiziraću, mada već mogu da znam suštinu analize – ja nisam uradio sve što je trebalo. Najviše mi je žao djevojaka, znam koliko im znači sve ovo, a ja sam trener – tu, od danas do sjutra, a one ostaju, rekao je Adžić i dodao da će reprezentacija biti motivisana do kraja turnira:

  • Moramo da ga nađemo zbog zemlje koju predstavljamo, a privilegija je igrati na Olimpijskim igrama, protiv Norveške i Brazila. Igraće se rukomet i poslije Rija, sjutra je, uostalom, novi dan – rekao je Adžić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *