Balkan-Handball.com

Andrea Lekić: „Koreja drži tempo svih 60 minuta“

 

Kapiten i prvi strelac Srpkinja u grupnoj fazi(22 gola na 5 mečeva), Andrea Lekić zna da njenu ekipu u osmini finala čeka jako teška prepreka:

-Koreja je ekipa koja svima stvara velike poteškoće i sigurno su rival koga nikako nisam želela. Ali, šta je tu je. Ne mogu puno da kažem jer sam gledala samo nekih desetak minuta utakmice Koreje sa Crnom Gorom i upravo gledam njihov meč sa Francuskom.  Moramo da nađemo odgovor na njihovu duboku zonu koja je zaista sjajna i to bi verovatno bio ključ. Na duboku odbranu protiv Japana smo imale mnogo tehničkih grešaka što ne sme da se ponovi.

Dosadašnji tok šampionata je pokazao da im napad u organizaciji Gwon Ha Na odlično funkcioniše, naročito desna strana sa uigranim tandemom Rye Eun – Woo Sun.

– Jasno je da moramo da se skoncentrišemo upravo na igrače koji su nosioci igre, ali znam da će to biti jako teško. Utakmica će biti na prvom mestu izuzetno fizički zahtevna jer je to ekipa koja drži tempo 60 minuta. Imajući u vidu naš meč protiv Japana, od koga je Koreja mnogo bolja, moraćemo da budemo znatno pokretljivije u napadu bez lopte. Imamo dva dana da se pripremimo za ono što nas čeka.

One Comment

  1. bunjo

    14/12/2013 at 17:09

    Zadnjih 10 minuta padaju i tu ih lome jake reprezentacije. Nadam se da ce ih Cvijicka dobro istrosit

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *