Balkan-Handball.com

Červar upozorava pred Bahrein: Biće zahtevna utakmica, može biti problema!

Nakon startnog remija sa Japanom, reprezentacija Hrvatske je savladala Angolu i Katar i prenela tri boda u drugi krug Svetskog prvenstva u Egiptu. 

Još tri stepenika ostalo je evropskom viceprvaku do željenog četvrtfinala. Prva prepreka je Bahrein, na papiru najlakša, međutim, iskusni Lino Červar ne dopušta da se upadne u takvu zamku.

Čekaće nas jedna jako zahtevna utakmica. Oni su vrlo nezgodna reprezentacija, to su pokazali kad su u Kataru eliminirali Katar za Olimpijske Igre, a videli ste kakva je bila naša borba sa Katarom. To je jedna ekipa koja je individualno jako dobra. Spoljna trojka je izuzetno dobra 1 na 1, i tu možemo imati velikih problema ako ne budemo imali jednu gustu, čvrstu zonu. Znaju da ćuvaju loptu, nisu rasipnici, vrlo su lukavi tako da, nipošto ih ne smemo potceniti. Biće teška utakmica, moramo se spremiti za to. To je sada nakon puta, nakon svega, sad se moramo reorganizovati, nekako se spremiti za to, resetovati se na određeni način. Imaju tri beka, vrlo interesantna, različitog tipa ali iste igre. Stalno trče u leđa, imaju konkretnu tranziciju i igraju je jako dobro. Golman je jako dobar, igraju i 6-0 i 5-1 u odbrani. Doduše nju manje, inače im je osnovna zona 6-0. Ako mislimo da će sutra biti lako, to bi bio autogol kao protiv Japana- rekao je Červar dan pred duel sa azijskom reprezentacijom. 

  • Videli smo na prvenstvu da su utakmice u egalu, ne smemo se zavaravati, pogotovo što je Bahrein izbacio Katar sa Olimpijskih Igara, sigurno da igraju kvalitetan rukomet. Sećam se utakmice u Danskoj u okviru kvalifikacija za Rio, ušli smo malo nervozno u utakmicu pa smo imali problema. Dobra su ekipa, ali sam siguran da ćemo se dobro pripremiti, da ćemo biit skoncentrisani i da nećemo dozvoliti neko iznenađenje. Drago mi je da nisu samo u prvom planu Evropljani, znači da ima i sa ostalih kontinenata reprezentacija koje su se pokazale u jako dobrom svetlu i mislim da je to jako dobro za rukomet – dodao je Manuel Štrlek.

Reprezentacija Hrvatske će u drugom krugu biti jača za Igora Karačića.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *