EP JUNIORKI: Hrvatska lak plen za moćnu Francusku – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

EP JUNIORKI: Hrvatska lak plen za moćnu Francusku

Nakon kontroverzne pobede nad Austrijom u prvom kolu, koja je ipak poništena zbog skandaloznog propusta arbitara, ženska juniorska reprezentacija Hrvatske ubedljivo je poražena od Francuske, 24:14 (13:6), u okviru drugog kola grupe C takmičenja koje se igra u Sloveniji.

Podsetimo, Francuskinje su na otvaranju bile ubedljive i protiv Crne Gore.

Sam početak nije nagoveštavao ubedljiv poraz balkanske selekcije, pošto su izabranice Adrijane Prosenjak povele sa 4:1 na startu. Tek u 22. minutu, nakon serije grešaka rivala, Francuska je prvi put povela, ali je furioznim finišom prvog dela praktično slomila otpor Hrvatske.  Na odmor se otišlo sa plus šest, da bi u nastavku favorit rutinski odradio posao do kraja.

Lucija Blašković (5 odbrana) i Iva Brkljačić (8 odbrana) bile su sasvim dobre na golu, imale su samo dve intervencije manje od francuskih golmanka, ali to nije doprinelo neizvesnijem rezultatu. 

 Po tri pogotka postigle su Bruna Zrnić, Hana Vuljak i Klara BirtićKod Francuskinja, po četiri Kiara Tsimanga, Kasidi Šambonie i Sara Bukit.

Umesto dana odmora, Hrvatsku u subotu očekuje ponavljanje poslednjih 10 minuta meča sa Austriom (kreće se od 19:18 za Hrvatsku), a u nedelju i meč odluke sa Crnom Gorom, posle kojeg će se znati koje će selekcije nastaviti takmičenje. 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *