Čupić: Iznenađen sam Červarovim rečima, Argentinci nas uhvatili na prepad – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Čupić: Iznenađen sam Červarovim rečima, Argentinci nas uhvatili na prepad

Posledice poraza od Argentine po reprezentaciju Hrvatske usledile su brže nego što iko mogao i  da pomisli. Samo par minuta nakon završetka meča u kojem su „Kauboji“ podbacili i značajno umanjili šanse za plasman u četvrtfinale, Lino Červar je pred kamerama RTL-a praktično podneo ostavku, što je zateklo i najboljeg strelca Hrvatske u ovom meču, Ivana Čupića.

Igrač Vardara je govorio odmah nakon svog selektora.

-Iznenađen sam, ali on najbolje zna šta je najbolje za njega i šta mu je u glavi. Bolje da ne kažem ništa drugo, možda ću sutra ispasti smešan.

Čupić je dodao kako je Hrvatska protiv Argentine izgubila zbog loše igre u napadu, a ne u odbrani, i da nije problem bio u pristupu.

-Kad pričam o rukometu, volim pričati o činjenicama i stvarima koje se događaju na terenu. Pristup nije problem, ni na treninzima ni na utakmici, a svako može interpretirati to kako želi. Puno se pričalo o našoj odbrani, ali mi primamo samo 20-ak golova po meču, što je u modernom rukometu dovoljno za pobedu u 95 posto utakmica. Ali, danas smo imali jako velike probleme u napadu, u kreaciji. U napadu smo izgubili utakmicu, a ne u odbrani.

Hrvatska je u utakmicu krenula sa 0:5, a na prvi gol je čekala 11 minuta.

  • Loše otvaranje sigurno utiče na ekipu. Svi smo bili ošamućeni iako smo se vratili do poluvremena u život. Ali, u drugom poluvremenu smo dali samo tri gola za 20 minuta i pred kraj se uvukla nervoza. Kod nedostatka ideje dolazi i grč, i počeli smo puno da grešimo, a oni su ekipa koja stvara pritisak i koristi svaku tvoju grešku. Na prepad su nas uhvatili. Imamo dva dana za pripremu utakmice protiv Danske. Iako ne zavisimo samo od sebei, treba se boriti dok postoji šansa – zaključio je Čupić.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *