Egipat razbio Belorusiju, Francuzi se provukli i protiv Islanda! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Egipat razbio Belorusiju, Francuzi se provukli i protiv Islanda!

Egipat razbio Belorusiju, Francuzi se provukli i protiv Islanda!

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Egipta nastavila je put ka četvrtfinalu Svetskog prvenstva čiji je domaćin. Nakon Rusije, „Faraoni“ su rutinski savladali i Belorusiju, završivši sav posao u prvom poluvremenu – 35:26 (21:14).

Silovato su Egipćani ušli u meč i počeli da prave razliku već od prvog minuta. Već u 18, na semaforu je pisalo velikih 18:9 za afrički tim. Ponovo je Elahmar plesao na protivničkoj polovini, Šebib grabio svaku loptu i smeštao je u mrežu, dok je raspoložen među stativama bio briljirao El Tajar. 

Na drugoj strani, Beloruse je pregazio brzi voz za 10-ak minuta. Dok su došli sebi, meč je već bio izgubljen. Bez pravog doprinosa glavnog šutera Kuleša, i sa nedovoljnom energijom kojom bi se suprotstavili motivisanom protivniku, momci Jurija Ševcova se nisu za mnogo toga pitali tokom 60 minuta.

Egipat – Belorusija 35-26 (21-14)

Egipat: Ahmed Elahmar 8, Mohamed Mamdouh 6, Ahmed Hesham 5, Yehia Elderaa 3, Wisam Nawar 2, Hassan Kaddah 2, Ali Zein 2, Mohammad Sanad 2, Ibrahim Elmasry 1, Omar Elwakil 1, Akram Yousri 1, Seif Elderaa 1, Yahia Omar 1.

Belorusija:  Mikita Vailupau 4, Aleh Astrashapkin 3, Artsem Karalek 3, Vadim Gayduchenko 3, Andrei Yurynok 3, Artsiom Kulak 2, Aliaksandr Padshyvalau 2, Kiryl Samoila 2, Artsiom Selviasiuk 2, Uladzislau Kryvenka 1, Uladzislau.

Mnogo više problema imala je Francuska protiv Islanda. Još jedno mučenje je za ekipom Gijoma Žila, ali i još jedna pobeda, peta u nizu od starta šampionata – 28:26 (16:14). Iako su porazom od Švajcarske izgubili šanse za četvrtfinale, „Ribari“ su igrali sjajno protiv favorita i bili blizu velikog iznenađenja.

Međutim, kao i što je slučaj bio u prethodna tri meča, uvek bi se ukazao neko iz redova „Trikolora“ ko bi spasao bodove. Ovoga puta, to je bio golman Ženti, koji je sredinom nastavka zamenio Žerara, a u finišu utakmice branio zicer za zicerom.

Zahvaljujući čuvaru mreže PSŽ-a, Francuzi su nadoknadili zaostatak od dva gola i preokrenuli na ulasku u poslednju šestinu utakmice, ali su za trijumf strahovali do samog kraja, jer se uporni Islanđani nisu predavali.

U poslednjem kolu, Francuskoj i bod protiv Portugala garantuje prolaz među osam najboljih.

Island – Francuska 26-28 (14-16)

Iceland:  Bjarki Mar Elisson 9, Viggo Kristjansson 6, Sigvaldi Bjorn Gudjonsson 4, Olafur Andres Gudmundsson 3, Gisli Thorgeir Kristjansson 2, Ellidi Snaer Vidarsson 1, Elvar Orn Jonsson 1.

Francuska: Dika Mem 7, Kentin Mahe 5, Ludovic Fabregas 5, Melvyn Richardson 2, Hugo Descat 2, Valentin Porte 2, Nedim Remili 1, Michael Guigou 1, Luc Abalo 1, Jean Jacques Acquevillo 1, Romain Lagarde 1.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball