Roganović nakon Francuske: Ne možemo još uvek 60 minuta sa njima, ali doći ćemo i do toga! - Balkan-Handball.com
Naslovna EHF EURO 2022 Roganović nakon Francuske: Ne možemo još uvek 60 minuta sa njima, ali doći ćemo i do toga!

Roganović nakon Francuske: Ne možemo još uvek 60 minuta sa njima, ali doći ćemo i do toga!

Marko Marjanović
0 komentar

Sjajnih 25 minuta Crne Gore nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi očekivana pobeda Francuza u meču trećeg kola drugog kruga Evropskog prvenstva.

„Lavovi“ su zaradili privilegiju da u ovoj fazi takmičenja budu konkurenti za polufinale, ali je nada u takvo čudo ugašena porazom od olimpijskog prvaka. 

Do finiša prvog dela, silno nabrijana, hrabra i talentovana selekcija Crne Gore bila je u najmanju ruku ravnopravan protivnik, ali je razlika u kvalitetu nedugo potom izbila na površinu. Francuzi su pojačali odbranu, a Crnogorci povećali broj grešaka, pa je konačna razlika iznosila devet golova – 36:27 (16:12).

Propustili smo neke momente u prvom poluvremenu, imali smo problema u napadu, iako smo dali 27 golova. Njihova odbrana je jako teška za probijanje. Možda još nismo na nivou da igramo 60 minuta sa Francuskom ili Danskom, ali radićemo na tome. Koštalo nas je sve ovo sa koronom, nismo praktično odradili trening sa kompletnom ekipom.

Francuzi igraju fenomenalnu odbranu, moramo realno da sagledamo stvari. Jednostavno, zatvarali su nas, a oni i kažnjavaju svaku grešku. Nismo se, međutim, predali, iako je razlika velika – rekao je crnogorski selektor za RTCG nakon meča.

Crna Gora u srijedu od 15 i 30 igra sa Islandom, pobeda bi najvjrovatnije bila dovoljna za 3. mesto u grupi i meč za 5. mesto na Evropskom prvenstvu, koje u nekim kombinacijama može čak doneti i direktan plasman na naredni Mondijal. 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball