Švedska razbila Rusiju i izbegla Dansku u četvrtfinalu! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Švedska razbila Rusiju i izbegla Dansku u četvrtfinalu!

Reprezentacija Švedske osvojila je prvo mesto u grupi IV, pošto je u direktnom okršaju za plasman u četvrtfinale deklasirala Rusiju 34:20 (17:8). Šveđani su tako izbegli Dansku u borbi za polufinale, gde će im rival biti Argentina, Katar ili Hrvatska.

Veliki uspeh napravila je skandinavska reprezentavija, s obzirom da su joj davane minimalne šanse u prognozama, zbog činjenice da je u desetkovanom sastavu došla u Egipat. Međutim, momci Glena Solbera su bez poraza, sa četiri pobede i dva remija stigli među osam najboljih. Najdominantniju partiju prikazali su kada je bilo najvažnije – u borbi sa Rusima koji bi pobedom zauzeli upravo njihovo mesto u nastavku turnira. 

Ipak, tim Velimira Petkovića, koji je bio jedni od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka takmičenja, značajno je zakazao u odlučujućem meču i pretrpeo ubedljiv poraz. Da će tako biti, bilo je jasno već u prvom poluvremenu, tokom kojeg su u jednom trenutku zaostajali zastrašujućih 11 golova. 

Iz grupe četiri, prethodno je plasman u četvrtfinale obezbedio domačin Egipat, odigravši nerešeno protiv Slovenije

Rusija – Švedska 20-34 (8-17)

Rusija : Aleksandr Kotov 5, Pavel Andreev 3, Denis Vasilev 3, Igor Soroka 2, Dmitrii Kiselev 2, Roman Ostashchenko 1, Daniil Shishkarev 1, Dmitrii Zhitnikov 1, Aleksandr Ermakov 1, Dmitry Kornev 1.

Švedska : Lucas Pellas 8, Hampus Wanne 6, Jonathan Carlsbogard 3, Jim Gottfridsson 3, Albin Lagergren 3, Lukas Sandell 2, Daniel Pettersson 2, Felix Claar 2, Alfred Jonsson 2, Valter Chrintz 1, Anton Lindskog 1, Max Darj 1.

TABELA

Švedska 8

Egipat 7

Slovenija 6

Rusija 5

Belorusija 4

Makedonija 0

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *