Balkan-Handball.com

JEDINSTVENA ŠANSA: Švedska oslabljena izlazi na megdan Makedoncima

Prvo protivnik Makedonije na 27. Svetskom prvenstvu, reprezentacije Švedske, u značajno oslabljenom sastavu stiže u Egipat. Duel prvog kola ova dva tima odigraće u četvrtak od 20.30.

Makedonija je u poslednji čas postala učesnik Mondijala, nakon odustajanja Češke Republike, i dobila neočekivanu priliku da se sa Šveđanima, Egipćanima i Čileancima bori za jedno od tri mesta koja vode u drugi krug. 

Prvi protivnik je po zvučnosti najjači, ali je selektor „Tri krune“, Glen Solberg, imao puno problema u sastavljanju tima, što zbog povreda, što zbog otkaza igrača. 

Tako na Svetskom prventvu neće igrati poznata imena poput Niklasa Ekberga, Jespera Nilsena, Andreasa Nilsona, Lukasa Nilsona, Simona Jepsona, Mikaela Aplekgrena, Linusa Arnesona i Albina Lagergrena, dok je neizvestan nastup i Antona Lindskoga, koji se oporavlja od koronavirusa.

Makedonija ima priliku da prvi put pobedi Švedsku u zvaničnim mečevima. Jedini put je izbegla poraz 2012. na EP u Srbiji, u grupnoj fazi, kada je rezultat bio nerešen.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *