Đerona pred Grčku: Neophodna pažljiva priprema! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Đerona pred Grčku: Neophodna pažljiva priprema!

Đerona pred Grčku: Neophodna pažljiva priprema!

Marko Marjanović
0 komentar

Posle dve odlične partije sa Francuskom, najbolje srpske rukometaše čeka duel sa selekcijom Grčke. Nepoznati za širu rukometnu javnost, Grci, napravili su dobre rezultate u prošlom kvalifikacionom ciklusu za EP 2020 u kome su savladali Makedoniju i remizirali sa Islandom, pa je oprez nešto što je neophodno pred duel u Zrenjaninu u sredu od 17 časova. Euforiju, koja se stvorila posle odličnih partija sa velesilom kakva je Francuska, razume selektora Toni Đerona, ali je i svestan da ekipa mora da bude fokusirana na svaki naredni dan.

  • Kada imaš određeno iskustvo, normalno je da budeš srećan kada pobediš takvog protivnika. To iskustvo ti i pomaže da se spremiš za naredni korak. Čeka nas drugačiji protivnik i utakmica u svim aspektima. Potrebno je iskoristiti ovu dobru energiju i samopouzdanje koje smo dobili da uradimo stvari kako treba do kraja. Protiv koga god da igramo, zadaci u odbrani i napadu se moraju ispuniti. Ne poznajemo grčke igrače kao Francuske, zato priprema mora da bude još pažljivija. Da posle dva koraka, napravimo i treći – kaže selektor Toni Đerona, koji je posle velikog boda osvojenog u Kreteju, svestan da ekipa ima još prostora za napredak, momcima već ujutru pripremio video sa greškama i korekcijama koje bi trebalo napraviti.

  • I dalje mislim da smo zaslužili da pobedimo u Francuskoj. Odigrali smo fantastičan meč. Proslavili smo malo posle večere, ali pre spavanja sam odgledao utakmicu i ujutru pripremio video da momci vide šta je moglo bolje. Napravili smo korekcije, koje nam neće biti od pomoći samo za Grke, već i za buduće akcije.

Grci su bili ozbiljan rival Makedoncima i Islanđanima u poslednjem kvalifikacionom ciklusu…

  • Imam veliki respekt prema timu koji nema velike igrače u jakim evropskim ligama. To je tim koji se bori 60 minuta, posebno kada igra kući. Pre godinu dana su pobedili Finsku sa 16 razlike, a to uraditi protiv bilo koga u današnjem rukometu, nije lako. Pobedili su i Kipar sa 14. Puno trče, od početka do kraja, stvarno su posvećeni. Moraćemo da ih pobedimo u 60 minuta. To sam rekao i igračima. Posle uspeha sa Francuzima mnogo ljudi sada očekuje da već u 10. minutu vodimo 6-7 razlike. To je pogrešno razmišljanje koje može da radi protiv nas. Normalno je da posle odličnih 120 minuta, može da se desi 10-15 u kojima nećemo odigrati vrhunski, ali zato moramo zadržati mir i nastaviti da igramo do kraja. Važno je da se suočimo s tim i da posle 60 minuta slavimo pobedu – jasan je Đerona.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball