Lakši trening: Slovenija brojala do rekordnih 51 na startu šampionata! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lakši trening: Slovenija brojala do rekordnih 51 na startu šampionata!

Kao što se i očekivalo, reprezentacija Slovenije imala je lak zadatak u prvom kolu 27. Svetskog prvenstva protiv Južne Koreje, koja je na takmičenje poslala juniorski sastav. Pitanje pobednika nije se postavljalo ni pre početka duela, ali jeste koliko će puta lopta zatresti mrežu nesrećnih korejskih golmana – 51:29 (25:16). Ovo je rekordan broj postignutih golova za reprezentaciju Slovenije na zvaničnoj utakmici.

Treba reći i da je azijska reprezentacija poslala ma turnir igrače rođene 1998. godine i mlađe, kako bi se prvi tim sačuvao i pripremio za olimpijske kvalifikacije. Selektor Ljubomir Vranješ iskoristio je priliku da razigra svih 16 igrača, a izuzimajući golmane, svi su postigli makar po jedan gol. Najefikasniji je bio povratnik Dragan Gajić, koji je pogodio 10 puta, bez promašaja. 

U prvom meču prvog kola Grupe H, Rukometna Federacija Rusije i Belorusija odigrale su nerešeno 32:32, što znači da će „Dežela“ u nastavak takmičenja ući sa prvog mesta. Već u subotu Slovenija igra protiv Rusa, a u ponedeljak protiv Belorusije. Oba meča počinju od 18.00.

SLOVENIJA-JUŽNA KOREJA 51:29 (25:16)

SLOVENIJA: Ferlin, Vujovič – Skube 1, Blagotinšek 3, Henigman 5, Janc 9, Dolenec 3, Cingesar 2, Cehte 1, Gajić 10, Gaber 2, Zarabec 1, Ovniček 3, Bombač 4, Mačkovšek 5, Suholežnik 2

JUŽNA KOREJA: Hjenvu 2, Čanmin 3. Junhi 1, Jungje 1, Mjengjong 2, Jinjong 6, Jinho 6, Jaesun 1, Jungil 2, Taeung 5

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *