Maksimov "pecnuo" Petkovića: Insistira na trčanju, a broje se samo golovi! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Maksimov „pecnuo“ Petkovića: Insistira na trčanju, a broje se samo golovi!

Maksimov „pecnuo“ Petkovića: Insistira na trčanju, a broje se samo golovi!

Marko Marjanović
0 komentar

Uvek bez dlake na jeziku, vrlo zahvalan sagovornik svakog novinara. Vladimir Maksimov nikada nije bez zamerki za svoje kolege, pa tako nije poštedeo ni Velimira Petkovića, koji na Svetskom prvenstvu u Egiptu predvodi reprezentaciju Rukometne Federacije Rusije.

-To što ne igramo pod državnom zastavom i ne slušamo našu himnu pre utakmica ne sme da bude alibi. Važno je da imamo timski duh i želju za pobedom. Odluka da nam oduzmu himnu i zastavu trebalo bi da bude motiv više da se nađemo na podijumu – rekao je Maksimov, i dodao:

-Na pripremnom turniru u Moskvi nisam video da je tim radio na interakciji u odbrani i napadu. Sve vreme smo isprobavali nove igrače, umesto da se uigravamo. Ne znam da li novinari tačno prenose njegove reči, ali ispada da on konstantno govori samo i brzini. Slažem se da je brzina u tranziciji jako važna, ali nije dovoljna. Šta kada je igrači konačno dostignu? Trebalo bi da igraju rukomet, a ne da trče. Nesporno se mora trčati na šampionatu, ali je korisnije dati gol u sporijem napadu nego izgubiti loptu u tranziciji i primiti gol pet sekundi kasnije – zaključuje Maksimov.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball