Portugal pobedio Švajcarsku i došao na korak od četvrtfinala - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP 2021 Portugal pobedio Švajcarsku i došao na korak od četvrtfinala

Portugal pobedio Švajcarsku i došao na korak od četvrtfinala

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Portugala nastavila je sa sjajnim partijama na Svetskom prvenstvu u Egiptu, i trijumfom nad Švajcarskom 33:29 (17:15) došla na korak od plasmana u četvrtfinale. Ipak, taj korak neće biti nimalo jednostavno napraviti, jer će po svoj prilici Portugalci morati da pobede Francusku u poslednjem kolu.

U duelu dve nove sile svetskog rukometa, Portugalci su vodili od prvog do poslednjeg minuta, ali su ima Švajcarci predvođeni Šmidom (11 golova) konstantno disali za vratom. Izabranici Paula Pereire nisu ispuštali prednost od početnih 3:1, ali ona ni jednog trenutka nije iznosila više od četiri gola.

Skoro čitavim tokom prvog poluvremena igralo se gol za gol, a prednost momaka sa Iberijskog polustrva varirala je od jednog do dva gola razlike. Sredinom nastavka, Portugal se odvojio na 24:20, ali je Švajcarska još u dva navrata uspela da priđe na gol zaostatka, poslednji put u samoj završnici kada je bilo 30:29. Ipak, doposlednjeg zvuka sirene tresla se samo mreža Nikola Portnera.

ŠVAJCARSKA- PORTUGAL 29-33 (15-17)

Švajcarska: Andy Schmid 11, Alen Milosevic 4, Lenny Rubin 4, Cedrie Tynowski 2, Roman Sidorowicz 2, Samuel Rothlisberger 1, Nikola Portner 1, Samuel Zehnder 1, Jonas Schelker 1, Nicolas Raemy 1, Marvin Lier 1.

Portugal: Victor Iturriza 7, Fabio Magalhaes 6, Diogo Branquinho 3, Miguel Martins 3, Antonio Areia 3, Andre Gomes 3, Pedro Portela 2, Joao Ferraz 2, Rui Silva 2, Daymaro Salina 1, Belone Moreira 1.

Koja će dva tima iz grupe III, znaće se tek posle mečeva poslednjeg kola. U konkurenciji su Francuska, Portugal i Norveška.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball