RUSKINJE I ŠVEĐANKE SIGURNE: Bez iznenađenja u grupi D - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaSP JAPAN 2019 RUSKINJE I ŠVEĐANKE SIGURNE: Bez iznenađenja u grupi D

RUSKINJE I ŠVEĐANKE SIGURNE: Bez iznenađenja u grupi D

zika.bogdanovic
0 komentar

Najdosadnija grupa na startu Svetskog prvenstva u Kumamotu bila je ona u kojoj nastupa olimpijski šampion Rusija. Ruskinje nisu imale problema sa Kinom dozvolivši joj samo 11 golova, dok je Švedska rutinski završila posao protiv Konga. Japanke su na putu da iskoriste šansu za plasman u glavnu fazu u grupi koje su izabrale na žrebu. Prvi bodovi su upisani protiv Argentine…

Japan – Argentina 24:20(14:10)

Domaćin Svetskog prvenstva, selekcija Japana pobedom nad Argentinom otvorila turnir. U drugom minutu povela je Argentina 0:1, od tog trenutka Japan preuzima kontrolu nad utakmicom i do kraja meča čuva svoju prednost. Mana Ohjama predvodila je svoju ekipu sa 5 golova, nju je pratila Juki Tanabe sa stopostotnim procentom šuta 4/4. U južnoameričkom prestavniku reprezentaciji Argentine najefikasnija je bila Karsten, igračica mađarskog Debrecina.

Rusija – Kina 26:11(13:6)

Rusija opravdala ulogu favorita i bez velike muke savladala Kinu. Igračice selektora Ambroša od prvog do poslednjeg minuta utakmice imale su rezultatsku prednost. Rusiju su predvodile Managarova sa 5 golova i Ana Sen sa 4, kod Kine Šuo je postigla četiri . Zanimljivo je to da su oba golmana kod aktuelnog šampiona Olimpijskih igara, selekcije Rusije bile na iznad 50% odbrana. Sedojkina imala je tačno 50% odnosno 4/8, dok je Kalinina imala 11/17, te visokih 65% uspešnih odbrana.

Švedska – D.R. Kongo  26:16(11:8)

Dekoncetrisano je Švedska ušla u meč, te su prvi minuti prvog poluvremena pripali su D.R. Kongu koji je u dvanaestom minutu imao +3. Švedska je nakon toga stegla u odbrani i dozvolila protivniku samo 3 gola do kraja prvog dela igre. Kristina Mvasesa predvodila je afričku selekciju sa 6 pogodaka, međutim bez prave pomoći nije mogla previše da ugrozi kvalitetniju reprezentaciju Švedske. Najefikasnija u ekipi trenera Henrika Signela bila je Ana Lagerkvist koja je postigla takođe 6 golova iz 7 pokušaja.

OGNJEN BORJANOVIĆ

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball