Balkan-Handball.com

Skandinavski derbi pripao Norveškoj!

Poslednji meč prvog kola glavne faze grupe 1 Svetskog prvenstva pripao je rukometašicama Norveške, koje su savladale Dansku 22:19 (12:9). Izabranice Torira Hergeirsona su tako upisale četvrti bod, izjednačile se sa Holandijom, ali su na poziciji broj tri zbog lošijeg međusobnog skora sa srednjoevropskom selekcijom. 

Od očaja do sjaja – tako se može opisati tok utakmice kada je reč o selekciji Norveške, koja je sna prvi gol čekala sve do 7. minuta, a na semaforu je stajalo 5:1 u korist Danske. Ipak, na krilima Solbergove na golu (12 odbrana) i raspoložene Emili Artzen Norvežanke su stigle do prednosti na poluvremenu koja je iznosila tri gola – 12:9. Izjednačeno drugo poluvreme omogućilo je nominalnom gostu da proslavi novu pobedu na turniru. Sve što je Danska uradila do kraja meča bio je prilazak na gol zaostatka, ali nikako nismu uspele da prelome, uđu u egal i ponovo povedu.

Mali broj golova nije omogućio niti jednoj od devojaka da se posebno istakne, a pomenuta Emili Artzen je bila najefikasnija na meču sa pet golova.

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *