Balkan-Handball.com

STRUČNI ŠTAB „ORLOVA“: Milosavljević, Rojević, Pejanović i Rajković uz Đeronu

Muška reprezentacija Srbije dobila je novi stručni štab. Najbliži saradnici selektora Tonija Đerone, koji je svoju promociju imao krajem juna u Beogradu, u narednom periodu biće Žikica Milosavljević i Boris Rojević. Zadužen za golmane biće još jedan nekadašnji reprezentativac Dimitrije Pejanović, dok će se fizičkom pripremom baviti profesor Predrag Rajković.

  • Biće mi zadovoljstvo da radim sa stručnim štabom formiranim od strane Rukometnog saveza Srbije. Žikica Milosavljević i Boris Rojević biće moji asistenti, Dimitrije Pejanović trener golmana, a Predrag Rajković kondicioni trener. Od jula radimo putem onlajn konferencija. Diskutujemo o igračima, aktivnostima i koracima koje je potrebno napraviti u narednom periodu. Veoma je važno imati ljude poput Žikice i Dimitrija u stručnom štabu. Oni poznaju kako funkcioniše reprezentacija, poznaju kako diše svlačionica, imaju iskustva sa velikih takmičenja, tako da će njihovo znanje i iskustvo biti od velike koristi. Boris će voditi i juniorsku reprezentaciju. Tako želimo da budemo sigurni da će glavni principi rada biti isti u svim nacionalnim selekcijama. To će biti od koristi svim trenerima i reprezentativcima bez ikakve sumnje. Moramo obratiti pažnju na mlade igrače, njihov rad u klubovima, a ako imaju potrebu u saradnji sa klubovima, Predrag će biti tu kako bi spremio adekvatan program fizičke pripreme. Taj deo rada sa mladim igračima je izuzetno važan kako bismo ostvarili zacrtane ciljeve u budućnosti – kazao je selektor Toni Đerona.

STRUČNI ŠTAB

Žikica Milosavljević (48) proslavljeno je ime jugoslovenskog i srpskog rukometa. Najbolje desno krilo sveta 2001. godine i nekadašnji kapiten nacionalnog tima, posle završetka igračke započeo je trenersku karijeru. Posle rada u Bosni i Hercegovini, krajem februara ove godine postao je šef stručnog štaba RK Crvena zvezda.

Boris Rojević (40) je trener rukometaša Vojvodine, sedmostrukih uzastopnih šampiona Srbije. Rojević, koji se dokazao u radu sa mlađim kategorijama novosadskog kluba, osvojio je dve titule šampiona države od kako je aprila 2018. godine preuzeo klub iz hale „Slana bara“. Na klupi nacionalnog tima debitovao je vodeći juniorsku reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Španiji leta jula 2019. godine.

Dimitrije Pejanović (46) vraća se u srpski rukomet u ulozi trenera golmana nacionalnog tima. Nekadašnji reprezentativni golman, junak baraža sa Česima za Svetsko prvenstvo 2009. godine u Hrvatskoj, kada se reprezentacija Srbije po prvi put pojavila na velikom takmičenju, završio je igračku karijeru 2016. godine u španskoj Ueski i odmah iskazao trenerske ambicije. Nekadašnji čuvar mreže Crvenke i Crvene zvezde, najveći deo karijere proveo je u Španiji.

Predrag Rajković je profesor fizičke kulture. Trenutno je angažovan kao kondicioni trener rukometaša Šamota iz Aranđelovca.

One Comment

  1. Jagodinac

    14/12/2020 at 23:39

    Slabo ce biti rezultata. Nije ovaj novi slelektor madjionicar. Da pogadjam. Opet ce se tim praviti od „zvezda“ koje trce za loptom po Evropi. Nedelju dve zajednickih priprema i … nema tu leba dok se u Srbiji ne pojave klinci koji ce kao nekada Zikica Milosavljevic trenirati po cetiri sata dnevno prvo sa juniorima pa odma posle i sa prvim timom. Lako je bilo tada praviti selekciju i osvajati medalje.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *