Balkan-Handball.com

Arena posle četiri godine daruje 10 reprezentaciji

Nakon četiri godine vrednog rada Sportskog rukometnog udruženje “Arena” došlo je vreme za ubiranje prvih plodova.

“U vremenu koje nas je udaljilo od druženja i sportskih aktivnosti, uzrokovanih pandemijom virusa Covid-19, uspeli smo da održimo zdrave temelje naše škole rukometa. Uz podršku roditelja i nemerljivu ljubav dece prema našem trofejnom sportu, danas brojimo oko stotinu članova od koji je čak 10 devojčica i dečaka izborilo poziv na širi spisak reprezentacije Beograda, rekao je predsednik SRU Arena Stevan Stevanović.

Reč je o deci rođenoj 2006. i 2008.  godine koja će imati priliku da u periodu od 3. do 7. maja 2021. godine, na kampu regiona Beograd usavrše rukometna znanja.

Jasno definisan sistem rada, gde rezultat utakmice nije u prvom planu već se ističe pravilan psiho-fizički razvoj deteta, doveo nas je do ponosnog saznanja da će SRU Arena na kampu Beograda predstalvjati šest devojčica i četiri dečaka dodao je Stevanović:

Devojčice:
Anja Mavrović (2006)
Aleksandra Oskoruš (2008)
Ana Tošović (2008)
Milica Moldovan (2008)
Sanja Stojić (2008)
Iva Miladinović (2008)

Dečaci:
Nikola Arsić (2006)
Marko Vasić (2006)
Pavle Relić (2008)
Strahinja Jovanović (2008)

Prvi trener i idejni tvorac ovog mladog rukometnog kolektiva Slaviša Radulović je za Balkan Handball rekao;

“Roditelji su prepoznali način našeg rada i maksimalno nas podržali. Naša deca su naučila da se pobedi i porazi uzimaju kao lekcije a ne merilo uspeha te smo željni znanja i kvalitetne obuke. Ovo je neprocenjiv uspeh za nas koji trajemo ovo kratko vreme. Imamo  obrazovan kadar i sistem rada trenera gde smo svi podjednako posvećeni kako pojedincu tako i svim grupama. Rad i stvaralaštvo u rukometu je naša misija predstavljena kao uspeh zajednice, a ne pojedinca.  Takav jedinstven pristup nas čini ovakvim kakvi jesmo. Treba napomenuti velike učitelja rukometa i trenere koji su izvršili snažan uticaj na naš rad: Jezdimir Stanković, Branislav Pokrajac i Petar Lazarević. Sledeće godine očekujemo još bolje rezultate i plodove rada, a ovoj ćemo se pošteno radovati. Čestitam svi članovima, roditeljima, trenerima i prijateljima kluba dodao je Radulović.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *