Barsa rutinski rešila Kil, sa Kielceom za titulu i istoriju! - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Barsa rutinski rešila Kil, sa Kielceom za titulu i istoriju!

Barsa rutinski rešila Kil, sa Kielceom za titulu i istoriju!

Marko Marjanović
0 komentar

Drugi finalista ovogodišnje edicije fajnal-fora EHF Lige šampiona je ekipa Barselone, koja je odigrala fantastičnu utakmicu i rutinski porazila oslabljeni Kil – 34:30 (19:18).

Branilac titule ima istorijsku priliku da postane prvi tim koji je titulu iz Lankses arene uspeo da odbrani sledeće godine. Poslednja stepenica ka tom cilju, a ujedno i ka 11. tituli šampiona Evrope, biće Lomza Vive Kielce, tim koji je ranije danas bio bolji od Vesprema u prvom polufinalu.

Bez Sagosena i Pekelera, Kil je u igri gol za gol od samog početka održavao minimalnu prednost. Bilo je tako do sredine prvog dela, kada je Barsa prvi put povela sa 10:9. Još par puta su se ekipe smenjivale u vođstvu, da bi Katalonci na odmor odneli minimalno preimućstvo.

U drugom poluvremenu, nije ni izbliza bilo neizvesnosti kao u prvom. Jednostavno, Ortegina mašinerija počela je da melje i u odbrani i u napadu. Defanziva je segment u kojem je ovaj tim značajno bolji u odnosu na Paskvalovu poslednju sezonu, vrhunska je bila podrška De Vargasa,  a i napad je išao prilično glatko preko Cindrića i Mema.

Do sredine drugog poluvremena, prednost je narasla na plus šest, i jasno je bilo da Kil nema moć da se vrati u utakmicu, pogotovu bez učinka indisponiranog Niklasa Landina. U finišu su crno-beli smanjili na minus tri u jednom navratu, ali nije bilo vremena za više od toga.

Gomez Abeljo je bio nezadrživ sa 12 golova, i postao treći igrač u istoriji, posle Jihe i Hansena, koji je dao više od deset golova na dve utakmice fajnal-fora EHF Lige šampoona. 

KIL-BARSELONA 30:34 (18:19)

KIL: Kvenšted, Landin 6 odbrana – Bilik 1, Horak, Zarabec 2, Damke 1, Benitez, Ekberg 3, Vinček 7, Vajnhold 3, Mirhol 1, Magnus Landin 1, Rajnkind 6, Duvnjak 3, Erig 2

BARSELONA: De Vargas 10 odbrana, Masiel – Zein, Fabregas 2, Ričardson, Ben Ali 1, Langaro 3, Makuc, Fernandez 3, Cindrić 3, Petrus, Abeljo 12, Engesan 3, Janc 2, Arinjo 1, Mem 4

Isključenja: Kil 10 minuta, Barselona 12 minuta

Sedmerci: Kil 1/3, Barselona 5/6

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball