BIljana Filipović pred Francusku (18.10): "Došle su po medalju, ali padaju jakom odbranom" - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan BIljana Filipović pred Francusku (18.10): „Došle su po medalju, ali padaju jakom odbranom“

BIljana Filipović pred Francusku (18.10): „Došle su po medalju, ali padaju jakom odbranom“

zika.bogdanovic
0 komentar

Verovatno i najbolji poznavatelj prilika u francuskom rukometu u srpskoj reprezentaciji je Biljana Filipović. Visoki levi bek srpskog državnog tima, nekoliko godina je nastupao u tamošnjoj ligi i zna kvaliteta “Trikolorki”, ali i zna da ni Srpkinje nisu nepoznanica za francuski tim:

– Znamo mi njih, ali i one znaju mene i sve nas, Kiki, Cecu, Popku, Pop Lazić, sada i Jocu (Jovana Stoiljković). Znači, znaju i oni nas. Dobro će nas izanalizirati, jer imaju odličnu podršku što se toga tiče. Pokušaćemo da nađemo svaku slabost i svaku njihovu manu da iskoristimo. Nisu ekipa za potcenjivanje. One su došle ovde da uzmu medalju. Čula sam da su preumorne, da jedva čekaju da odu u svoje klubove. Imaju dobru atmosferu, ali je došlo do zasićenja. To je normalno, i kod nas dođe. Jake utakmice, nespavamo, nervoza je prisutna. One su došle po medalju, a do nje moraju preko nas. Sve je jasno.

Francuskinje očekuju da trijumfalno završe grupu…

– Po komentarima sa Sport +, reklo bi se da su srećne što igraju sa nama. Vide sebe u polufinalu. Oni su suviše ponosni, ne bih rekla da će im biti tako lako. Ne vole kada su u ulozi favorita, a to im javnost stalno nameće. One ne mogu da izdrže taj pritisak. Mislim da je u tome naša prednost. Pobediti ih na psihičkom planu. One su jake, tuku u odbrani kao i mi, trče ko lude. Sve to treba zaustaviti, prevashodno dobrom odbranom…

Ko su glavne poluge francuskog tima?

– Sinjate može da šutne izdaleka. Nju bih izdvojila. Imaju dobre pivotmene, levog beka Aglon. Lakabrer sa kojom sam igrala. Ako je pustiš i malo, ona će prolaziti. Treba nam stvarno jaka odbrana. Jača nego ikad.

Francuska zavisi od ishoda meča Danske i Norveške. Da li to može da ih sputa, s obzirom da ni pobedom ne rešavaju svoju sudbinu?

– Bez obzira na sve, ići će na pobedu, pa kako se god završilo. Mislim da možemo da ih dobijemo. Poštujem ih, ali sa onom igrom juče, mogli bi i njih da pobedimo. Pale smo, vratili smo se i dokazale da imamo tu vrstu snage. Moramo da postavimo dobru odbranu, uz jednu dobru seriju u oba pravca, one padaju. Pre će one pasti u psihološkom smislu nego mi.

Ko bi u slučaju pobede bio bolji rival za Srbiju u polufinalu?

– Mađarska. Mislim da bi nam više legla. Gedala sam njihov međusobni meč, dosta su se tukle…

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball