Boris Denić o raspadu Dinama: Niko nam nije objasnio zašto se tako završilo - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Boris Denić o raspadu Dinama: Niko nam nije objasnio zašto se tako završilo

Boris Denić o raspadu Dinama: Niko nam nije objasnio zašto se tako završilo

zika.bogdanovic
0 komentar

Selektor slovenačke reprezentacije i doskorašnji trener Dinama iz Minska, beloruskog šampiona koji je bankrotirao u februaru, Boris Denić je u otvorenom pismu tamošnjim novinama PRESSBALL, izneo svoje viđenje dešavanja u rukometu:

– Nije moja namera da vam kažem istinu o beloruskom rukometu. Možete je i sami pronaći brzo ako imate dovoljnu želju za tim. Ni ja, ni ostali strani igrači nisu molili da dođu da igraju u Dinamo. Bili smo pozvani ovde kako bismo napravili jak klupski projekat. Cilj je bio da za dve tri godine budemo među osam najboljih timova u Evropi, ali smo posle osam meseci prestali da postojimo kao klub, a igrači su postali slobodni. Niko se nije pobrinuo da nam objasni šta se desilo, da kaže reč razumevanja ili žaljenja – rekao je Denić i dodao:

– Angažovanje tako velikog broja internacionalaca je potvrdilo nedostatak kvaliteta u beloruskom rukometu za ciljeve koji su postavljeni. Stranci su podigli nivo u beloruskom šampionatu. Bilo kako bilo, međutim, oni su konstantno nailazili na neprijateljski odnos dela trenera i igrača, ljudi iz Federacije i gledalaca – rekao je, između ostalog, Denić.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball