Balkan-Handball.com

Roganović: Zadovoljan sam zalaganjem

Crna Gora je doživela i drugi poraz na turniru u Sloveniji protiv Makedonije 24:25. Uprkos porazu utisak je da su Lavovi pokazali mnogo bolju igru u odnosu na meč sa Slovencima. Crnogorci su nastupili bez Miloša Božovića i Stefana Čavora, koje je selektor Roganović odmarao, ipak su imali dva šuta za nerešeno, prvo je Mitrevski odbranio šut Branka Vujovića, a posle i Boža Anđelića. Nemanja Grbović bio je najefikasniji u ovom meču sa šest golova. Lavovi su bili saglasni sa selektorom, da raduje mnogo bolje angažovanje, kao i da je ova dobra partija podigla samopouzdanje pred odlazak na Evropsko prvenstvo. Ovo je ujedno bila i poslednja provera Crne Gore pred  Grac, gde će prvi meč na prvenstvu odigrati 09.01. protiv Hrvatske od 20.30.

Zoran Roganović, selektor Crne Gore, zadovoljniji je nakon ove utakmice, a kako kaže nema još mnogo vremena do utakmice sa Hrvatskom.

-Kako ja tako i ekipa mora biti zadovoljnija, ostaje žal što nismo pobedili ili bar odigrali nerešeno. Makedonija je jedna dobra i iskusna ekipa. Na kraju taj zadnji napad, došli smo dva puta do situacije da šutnemo sa šest metara, ali nažalost nismo iskoristili to. Ovo je dobar uvod za ono što nas čeka. Nadam se da će biti na turniru još ovakvih utakmica gde će biti neizvesno do samog kraja. Zadovoljan sam zalaganjem na utakmici i odbranom. Igrali smo poluvremena sa različitim defanzivnim formacijama, mislim da je to dobro funkcionisalo. Komunikacija i energija su bile dobre, mogu biti zadovoljan uprkos porazu. Imamo još par dana da poradimo na detaljima u našoj igri, kako u odbrani tako i u napadu. To je to, nema još puno vremena, sledeća utakmica je već za četiri dana. Drago mi je da smo danas dosta rotirali. Dobili smo nadam se malo više samopouzdanja posle jučerašnje utakmice, tako da je to još jedna dobra stvar posle današnjeg meča.

Vuk Lazović, pivotmen crnogorskog nacionalnog tima rekao je da je odbrana bila na nivou.

-Izgubili smo pri kraju, jedan razlike je bilo, imali smo i šut i napad za nerešeno. Raduje me igra u odbrani i saradnja sa golmanom, to je izgledalo mnogo bolje nego juče. Brzo smo zaboravili jučerašnju utakmicu, Slovenija nas je nadigrala kod kuće pred punim tribinama. Znači nam ova utakmica, da posle dobre partije idemo na prvenstvo. Imamo još par treninga da složimo kockice i da odemo na EURO.

Znali smo kako će izgledati utakmica, ali su Makedonci dokazali koliko su iskusna ekipa, istakao je Stefan Vujović.

-Danas smo protiv Makedonije popravili utisak, čak smo u velikom delu utakmice vodili. Na kraju ta prepoznatljiva igra Makedonaca, bili su nam stalno blizu i u jednom trenutku su prelomili. Znali smo da će biti tako i pokušavali da sprečimo, nismo uspeli, ispostavilo se da su oni ispali iskusniji ovoga puta. Idemo sada u Grac, sa pozitivnom energijom i nadam se da ćemo odigrati dobro i dobiti neke utakmice.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *