Roganović pred Grčku: Biće korekcija i u odbrani i u napadu - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Roganović pred Grčku: Biće korekcija i u odbrani i u napadu

Roganović pred Grčku: Biće korekcija i u odbrani i u napadu

Marko Marjanović
0 komentar

Reprezentacija Crne Gore u revanšu baraža za Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj danas (18.00) u “Morači” dočekuju Grčku, koja je u prvom meču slavila 25:23. Očekuje se da puna dvorana u Podgovrici da vetar u leđa „Lavovima“.

Crna Gora ima istorijsku priliku da se plasira na Mondijal nakon deset godina posta. Pre skoro decenije, u grotlu Morače pala je velika Švedska, ali su od tada u baražu Crnogorce redom zaustavljali Belorusija, Rusija, Hrvatska i EHF, koji je zbog korone otkazao duele sa Češkom pre dve godine.

-Dva gola minusa posle onakve utakmice daju nam za pravo da se nadamo da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo. Ali, mora da postoji doza opreza, iako će nam naši fenomenalni navijači dati vetar u leđa. Grčka je pokazala i na gostovanju BiH da zna da igra na rezultat i čuva prednost. Nećemo izaći na teren s manjkom energije koji se osetio u pojedinim trenucima u prvom meču, već da ćemo pred punom „Moračom“ ponoviti igre sa Evropskog prvenstva – obećao je selektor Roganović.

Njegovi momci su u Halkidi igrali loše, više puta imali šest golova minusa ali su finiširali serijom 3:0 u poslednja dva minuta, što bi moglo biti ključno u ukupnom skoru.

-Doći će do manjih podešavanja i u odbrani i u napadu. Primili smo preveliki broj golova u prvoj i drugoj fazi njihovog napada i imali višak tehničkih grešaka, čemu nismo skloni u ovakvim mečevima. Sigurno ćemo popraviti te stvari, to nam daje za pravo da se nadamo dobrom rezultatu.

Roganović je srećan što će dvorana biti puna prvi put nakon 10. aprila 2019. godine, kada je u „Morači“ pala slavna Danska (32:31).

-Tri godine nismo igrali pred punim tribinama u Crnoj Gori. Siguran sam da, koliko se mi radujemo susretu, toliko i navijači jedva čekaju da vide ove momke na terenu – istakao je 44-godišnji Cetinjanin.

Grčka je u seriji od devet pobeda, u martu je dva puta rutinski savladala BiH. Jasno je da je selektor Zaravinas preporodio grčku reprezentaciju…

-Očekujem da Grci igraju kao što su u Tuzli, veoma strpljivo, iskusno… Kontrolisali su gotovo čitav meč, igraju “prljavi” rukomet koji nam ne odgovara, dok mi razmišljamo drugačije, modernije, onako kako se igra u Evropi. Ali, siguran sam da ćemo ostvariti uspeh – optmista je Roganović.

 

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball