Balkan-Handball.com

CRNOGORCI PAKUJU KOFERE: Belorusi putuju za Orhus!

Crna Gora je odigrala svoju poslednju utakmicu na ovom Evropskom prvenstvu. U odlučujućem meču za plasman u sledeću fazu takmičenja Belorusija je ipak bila bolja 29-23 (13-13). Iako im je bio potreban samo bod protiv ne baš nekog kvalitetnog protivnika, ipak ni to nije bilo dovoljno.

STATISTIKA

Uatkmica je počela čvrsto sa obe strane, igralo se gol za gol gotovo celo poluvreme. Crna Gora je uspela u nekoliko navrata da se odvoji na plus dva,  12.minut 3-5 i 26.minut 10-12. ali ništa više od toga nisu mogli. Nisu dozvolili Belorusi da se djetići odlepe, pa su najviše preko Rutenke koji je u prvom poluvremenu postigao 5 golova uspeli da drže priključak. Na pauzu se odlazi potpuno izjednačeno 13-13.

Drugo poluvreme je potpuno druga priča, otrvorio ga je Rutenka golom u 34.minutu čime je Belorusija prešla u vodjstvo i držala ga je do samog kraja utakmice. Plus 1 ili 2 je bilo sve do 45,minuta kada prvi put na utakmici Belorusija prelazi u osetljivije vodjstvo 21-18. Da bude gore po tim Zorana Kastratovića u tim trenucima Pejović dobija isključenje na dva minuta i u tim odlučujućim momentima kada su i brojčano slabiji pa kola polako kreću nizbrdo. Skupo su koštale greške u napadu koje su prouzrokovale mnogo lakih golova sa druge strane. Redjali su se pogodci za Belorusiju, Ivan Brouka inače zvanično najbolji igrač kod pobednika,  je u tim trenucima davao golove kao na traci, da bi u 51.minutu postigao gol za 25-20 kada se dao naslutiti kraj za Crnu Goru. Do kraja utakmice Belorusija rutinski privodi meč kraju, za konačnih 29-23.

Kod pobednika istakli su se Sergej Rutenka sa 8 i gore pomenuti Ivan Brovka sa 7 golova, dok kod Crnogoraca najraspoloženiji za igru bio je Marko Simović sa 8 golova, iako mu je bilo savetovano da ne igra ovu utakmicu zbog povrede oba ramena.

Belorusija nastavlja takmičenje u novoj grupi 2 zajedno sa Hrvatskom i Švedskom iz svoje grupe, kojima će se pridružiti prve tri iz grupe C a to su Francuska, Poljska i Rusija.

RADIVOJE KOSNIĆ

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *