Balkan-Handball.com

Darko Stanić posle eliminacije: Odgovornost da preuzmemo svi do jednoga

Jedan od onih koji nikada nema dlake na jeziku, Darko Stanić, hrabro je stajao pred novinarima u miks-zoni „Enerdži Arene“ posle teškog udarca, eliminacije sa EURO 2014:

– Igrali smo loše, bili smo ispod svojih mogućnosti. Svi smo razočarani, šta je tu je – bile su reči „ministra odbrane“, koje su same klizile:

– Ne bežim od odgovornosti i onoga što nosim sa sobom kao golman i stub reprezentacije. Ja sam samo golman, a odgovornost moraju da preuzmu svi igrači. To nije stvar jednog čoveka. Igrači moraju da je preuzmu. Sutra treba neko da vodi ovu reprezentaciju, da igra na rezultat – pričao je Stanić, koji je govorio i o nasledniku na poziciji golmana:

– Realnost je takva. Govorio sam posle Svetskog prvenstva da ću da odem iz reprezentacije, jer vidim da ta energija koju dajem se ne materijalizuje. Možda je došao trenutak da dođe do smene generacije. Ne mogu da se trošim, da budem tu, a da nema rezultata. Ne možemo naći golmana, ako je on drugi golman stalno. Mora biti prvi da bi osetio sve to…

Zašto smo utakmicu sa Francuzima izgubili u svlačionici?

– To nije tako izgledalo u svlačionici. Tamo je izgledalo sve super….

Posle 15 minuta je bilo jasno….

– Ne znam, vruća mi je glava, moram naći prave reči. Mnogo šta mi je prošlo kroz glavu tokom utakmice. Najveća žal je što im nismo pružili pravi otpor. Dogovor je bio da ne primamo lake golove, da budemo plitki, da zatvaramo liniju, da pustimo bekove da šutiraju sa distance, da nikako ne dozvolimo šuteve sa šest metara. Dogovor je bio da ih nateramo da šutiraju sa osam, devet metara. Na terenu se desilo totalno drugačije. Skoro 90% golova smo primili sa šest metara, iz sedmeraca. Baš ništa nije funkcionisalo.

U čemu je bio problem na prvenstvu?

– Na tri utakmice nismo imali raspoloženih igrača. Ni jedan nije izašao sa terena, a da je rekao danas sam imao odličnu partiju.  Mora neko da daje golove.

Prošle godine smo izgubili od Španije i pre prvog sudijskog zvižduka. To se ponovilo večeras…

– To su teme o kojima možemo da pričamo do sutra. Ne može se o tome ukratko. To je dublja problematika. Istina je da se ponavljaju te stvari. Baš zbog toga vrlo ih je teško preživljavati.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *