Balkan-Handball.com

Crnogorke dobile rat protiv Mađarica – Bulatović trasirala put ka Beogradu

Reprezentacija Crne Gore, dobila je najratoborniji meč u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva protiv Mađarske 28:26 (15:9) i tako trasirala put ka polufinalu, koje joj sada može izmaći samo teorijski. Mnogo ružnih scena, tri direktna crvena kartona posle grubih faulova, zasenili su odličnu rukometnu predstavu u pojedinim trenucima i posebno, demonstraciju sile u prvom poluvremenu, oličenu u sjajnoj odbrani Crne Gore i briljantnoj egzekuciji neumorne Jovanke Radičević (9). Međutim, kada se lomilo, ulogu junakinje, preuzela je Katarina Bulatović (8), koja je sa par golova rešila pitanje pobednika.

STATISTIKA

Od samog starta, početnih 2:2, izabranice Dragana Adžića, nametnule su pakleni ritam. Golovi Radićević i Mehmedović, dali su krila Crnogorkama (5:2) i Mađaricama, oslabljenim neigranjem Anite Gerbic, više nije bilo priključka. Zuzana Tomori nije bila raspoložena kao protiv Španije, a ostali bekovi, osim Zite Šućanski, nisu bili opasnost po gol Barjaktarović. Radićević je donela 9:3 u 13. minutu, Kakav takav priključak, došao je u 27. minutu na 12:9, ali tri gola za kraj, Jovanović i Radićević, ostavili su utisak na poluvremenu o Crnoj Gori, kao reprezentacija koja igra najbolji rukomet na ovom Evropskom prvenstvu – 15:9.

U tome ih nije omela još jedna „žuta minuta“ Milene Knežević, koja je nokautirajući Tomori u 20. minutu, dobila crveni karton i ostavila svoje drugarice na cedilu.

To je ostavilo posledice na Mađaricu, koja je očigledno besna što ne može da joj uzvrati, do 40. minuta pravila grube faulove, sve dok sudijama nije prekipelo, pa su i nju poslali na tribine. Dva minuta ranije, Jovanka Radićević je iz sedmerca dovela Crnu Goru do +7 – 20:13.

Sa +7 (22:15), Crnogorke padaju u sunovrat. Sedam golova su postigle Mađarice u seriji, predvođene sa Klivinji, koja je vezala četiri gola. U 49. minutu je već bilo 22:22. U stizanju Crnogorki, Mađaricama je svesrdno pomogla i Klikovac, koja je dobila direktan crveni karton nakon jednog grubog faula, pridruživši se Knežević i Tomori na tribinama.

Ponovo je Radičević bila ta koja je pokrenula Crnu Goru – 23:22, ali je do kraja meča, glavnu rolu imala Katarina Bulatović. Crnogorke su vodile, Mađarice stizale, ali nisu imale takvog pojedinca, koji šutem može u svakom trenutku da reši napad. Sa četiri gola u poslednjih osam-devet minuta, desni bek Olkima, donela je veliku pobedu svom timu.

Meč je obeležila i povreda Majde Mehmedović, koja je iz dvorane izneta na nosilima, a težina povrede, saznaće se uskoro.

ŠPANIJA – RUMUNIJA 26:31
NEMAČKA -RUSIJA 26:“6

TABELA:
Crna Gora 6
Mađarska 4
Rumunija 3
Španija 2
Rusija 2
Nemačka 1

photo: ehf-euro.com

One Comment

  1. Jakob Vestergard

    11/12/2012 at 16:22

    Sram što su sudije pustile crnogorkinjama…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *