Balkan-Handball.com

DULETOVA PORUKA LACU: „Karijeru je završio dobri duh našeg rukometa…“

Poslednji član zlatne generacije hrvatskog rukometa iz 2003. i 2004. godine, Blaženko Lacković, odlučio je da završi karijeru u dresu nemačkog drugoligaša Hamburga. Odlazak i poslednjeg člana tima Line Červara koji je osvojio zlato na Olimpijskim Igrama u Atini 2004. godine, prirodno je izazvao buru emocija i podsećanja na vreme kada je hrvatski rukomet doživeo neverovatan bum sa generacijom Ivana Balića, Petra Metličića i ostalih.

Lacković je dodirnuo i klupske visine, osvojivši Bundesligu 2011 i EHF Ligu šampiona 2013, praktično kompletiravši sve što čovek u svetu rukometa može osvojiti osim evropskog reprezentativnog zlata.

„GDE SU I ŠTA RADE?“: Rone, vole kameru i uglavnom žele da budu treneri!

O tome kakav je uticaj imao na karijeru naslednika u hrvatskom dresu Domagoja Duvnjaka, koji je i kroz reprezentaciju, i kroz dane u Hamburgu, stasavao uz svog starijeg druga i kuma, najbolje je opisao trenutno najbolji rukometaš planete u svojevrsnom oproštaju-zahvalnici na svom Instagram profilu:

  • Karijeru je završio, jedan od najvećih u ovom sportu, kako na terenu tako i van terena. Za mene je jedan od najboljih i najdražih rukometaša s kojima sam imao prilike igrati. On je @blazenkolackovic, dobri duh našeg rukometa i sinonim za isti. Velika mi je čast i zahvalan sam što sam imao priliku igrati s njim i biti dio njegove ere. Hvala ti za sve, prijatelju!! Sretno na drugim poljima, uvjeren sam da ćeš i na njima zasjati.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *