Emotivni Kire Lazarov: Mirkulovski je poseban čovek, najvažnije mi je da Makedonija igra SP! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Emotivni Kire Lazarov: Mirkulovski je poseban čovek, najvažnije mi je da Makedonija igra SP!

Istorijsko i po mnogo čemu specifično veče makedonskog rukometa, ostaće zapamćeno i po izlivu emocija selektora-kapitena Kirila Lazarova, koji je na konferenciji za medije, sedeo pored dva momka, dugogodišnja saigrača koji su rekli „zbogom“ reprezentaciji u večerašnjoj pobedi nad Češkom 27:25. Lazarov nije rekao „poslednju reč“ kada je teren u pitanju, ali je najavio da će ga sa 90% sigurnosti gledati u trenerci na narednom Svetskom prvenstvu 2023 u Švedskoj i Poljskoj:

  • Drago mi je za igrače poput Filipa Kuzmanovskog i Filipa Taleskog, isto kao za moju decu, postavljam im se kao otac, bodrim ih uvek, znao sam kako im je. Nije lako da se bude reprezentativac Makedonije. Imao sam dosta glavobolje pre meča znajući da je ovo za Mirkulovskog poslednji meč. Ne želeći da mu oduzmem moinute, dao sam mu veliku ulogu, da u pobedi ima ogroman doprinos. Mirkulovski je poseban čovek čiste duše, čista srca i uvek želi da da plus za Makedoniju i kolektiv, a ne gleda na individualna priznanja. Znam kao saigrača iz svlačionice, a sada ga znam i kao čoveka i člana stručnog štaba – rekao je Lazarov na konferenciji za medije i dodao:
– Rekao sam i pre meča da nije vreme za penziju i opraštanja, najvažnije mi je bilo da Makedonija igra na Svetskom prvenstvu. Moramo da negujemo tradiciju i u teškim momentima da damo podršku. Polako izlazimo na površinu i gradimo novu reprezentaciju zato što narod makedonski voli i poštuje ovu rukometnu selekciju. Mislim da sa 90% sigurnosti ćete me gledati u trenerci na sledećem Mundijalu. Produžio sam karijeru za godinu dana zbog kovida i Makedonije. Hvala celoj javnosti, hvala ovoj fenomenalnoj publici, hvala i svim kritičarima i podržavaocima – rekao je emotivni Lazarov. 
FOTO: gol.mk, Kiril Lazarov

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *