Balkan-Handball.com

Francuski junak Igor Anić na oprezu: Srbija opasna sa svih pozicija

Junak pobede Francuske nad Poljskom, bio je Igor Anić. Rođeni Mostarac, uspešno je čekao lopte Nikole Karabatića na crti i pretvarao u golove. Poslednji za pobedu i veliko slavlje Francuza, koji su se tako plasirali u glavnu fazu i sada merkaju sva četiri boda u duelu sa Srbijom (20.15):

– Očekivao sam da će biti teško. Poljska je jako dobra ekipa, odličan golman, dobri su na svim pozicijama. Borili smo se koliko smo mogli i na kraju dobili – reči su momka, koji je najzad dočekao svoju šansu na velikim takmičenjima posle povrede Žila, ali i Soraindoa, koji je napustio duel sa Poljacima zbog povrede oka.

Stiče se utisak da ste bili mnogo bolji protiv Rusa u prvom kolu…

– Rekao bih da je protivnik bio nešto slabiji. Videli smo da su Rusi možda malo lagano ušli u prvenstvo. Za to je dokaz utakmica protiv Srbije. Ne mislim da smo bili lošiji, već je protivnik bio takav-kakav je bio.

Da li si očekivao da Rusija pobedi Srbiju?

– Nisam očekivao. Mislio sam da će Rusi izgubiti sve tri utakmice u ovoj grupi. Bio sam iznenađen, jer Srbija ima strašnu ekipu i igrače.

Sada “orlovi” moraju da se vade protiv vas…

– Biće jako teško. Verujem da će odbrane biti agresivne i golmani dobri. Plaše me golmani, Stanić i Milić su strašni, Đukanović kao treći je isto dobar. Tu je i Moša Ilić, odličan, igrali smo zajedno. Imate i dobra krila. Opasni ste sa svih pozicija.

Vi u Danskoj idete na zlato?

– To je predaleko. Idemo polako ka maksimumu.

Dobio si šansu da zaigraš na velikim takmičenjima posle dugo godina…

– Čekao sam šest godina, tokom kojim sam mnogo toga i naučio. Video sam kako sve funkcioniše, kako se radi. Sada sa manje pritiska ulazim na teren. To čekanje je bilo negativno, za nešto što je sada pozitivno.

Ti i Karabatići ste pustili brade. Sa strane izgledate strašno na 2,3 i 4 u odbrani. Jel’ to da bi plašili protivnike?

– Ma, to ti je moda. Nemam puno kose, moram da puštam bradu. Plašimo malo ljude – uz osmeh završava Igor Anić razgovor u miks zoni “Enerdži Arene”.

NIKOLA KARABATIĆ: NEMA POPUSTA ZA SRBIJU
RAJKO PRODANOVIĆ: OVDE SMO DA BI IGRALI POLUFINALE
VLADAN MATIĆ: OČEKUJEM DA NAJVEĆA IMENA IZVUKU SVE IZ SEBE

FOTO: Bjørn Kenneth Muggerud/Handballpix.com

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *