MAJSTORSTVO: Leteći Slovenci utišali Future Arenu! - Balkan-Handball.com
Naslovna ArhivaRIO 2016 MAJSTORSTVO: Leteći Slovenci utišali Future Arenu!

MAJSTORSTVO: Leteći Slovenci utišali Future Arenu!

zika.bogdanovic
0 komentar

Reprezentacija Slovenije napravila je veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Olimpijskog turnira u Riju pobedom nad domaćinom Brazilom 31:28 (16:13). Bilo je to 60 minuta u Future Areni u kojima su igrači Veselina Vujovića pokazali sav majstorluk koji poseduju. Zorman, Bombač, Bezjak, Dolenec i ekipa nadigrali su domaćina i utišali bučnu dvoranu, odigravši pravu šahovsku partiju, tehnički savršeno u napadu, borbeno na ivici isključenja u odbrani. U takvoj raspodeli snaga, „Karioke“ su mogle samo da jure rezultat, i da ga ne stignu…

Bekovska trojka Bombač – Zorman – Dolenec probijala je ratoborne Brazilce, kako i gde je stigla, a so na ranu stavljao im je i maestralni Janc, koji nije promašivao sa desnog krila. Nisu izabranici Jordija Ribere mogli da se sastave pred naletima sjajnih slovenačkih tehničara koje su čekali na šest metara. Prvi tajm-aut su Brazilci zatražili kod 6:10, a drugi se već desio na 6:13 (22.), kada je Jure Dolenec odigrao još jednu minijaturu i zatresao mrežu.

Konsolidovali su se Brazilci, pre svega u odbrani, i preko Lagara i Dos Santosa stigli na poluvremenu na pristojnih 13:16.

Crveni karton Blažu Blagotinšeku u 38. minutu poremetio je SLO odbranu. Veliki problem sa isključenjima manifestovao se i kroz često neuspešno nadigravanjem 6 na 6 u situacijama sa igračem manje, kada je Vujović povlačio Škofa sa gola, a Brazilci to kaznili sa čak četiri gola na praznu mrežu.

Zorman je, međutim, pravio dar-mar kada god je trebalo, da li solo prodorima, da li pravljenjem viškova ili dodavanjem na crtu. Uspeli su Brazilci posle 17:23 u 41. minutu da priđu na 26:28 osam minuta pre kraja, ali je tajm-aut slovenačke klupe praktično vratio sve na staro.

Kavtičnik, Zorman, pa Gaber za 27:31, uz dobrog Škofa, bili su dovoljni da slavlje počne.

Najefikasniji u slovenačkom sastavu bio je Blaž Janc sa šest golova, a po pet su postigli Dean Bombač i Jure Dolenec. Goražd Škof je sakupio 12 odbrana. Sa druge strane, Ciuffa je osam puta bio precizan.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball