Izbor HRS-a i Sportskih novosti: Cindrić i Debelić najbolji u 2021. godini – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Izbor HRS-a i Sportskih novosti: Cindrić i Debelić najbolji u 2021. godini

U tradicionalnom izboru pojedinaca godine Hrvatskog Rukometnog Saveza i „Sportskih Novosti“, 28. po redu, za najbolje su proglašeni Luka Cindrić, Ana Debelić, Nenad Šoštarić i sudijski par Milošević/Gubica. 

Godinama za nama nije bila blistava za hrvatski rukomet poput 2020. Seniorske reprezentacije nisu osvojile medalje na velikim takmičenjima kao lani, muškarci su za dlaku ostali bez plasmana na Olimpijske Igre. Dame su nakon deset godina zaigrale na Svetskom prvenstvu, ali se nisu proslavile, usled jako nepovoljnog spleta okolnosti za rezultatima testova na koronavirus.

S toga se kao najveći uspeh beleži srebro kadetske reprezentacije na U19 šampionatu održanom upravo u Hrvatskoj, a vredan pomena je i uspeh peskaša, koji su na EP u Bugarskoj takođe osvojili drugo mesto.

Proglašenje i dodela priznanja planirana je na poluvremenu pripremne utakmice Hrvatska-Rusija u Osijeku, međutim..

Nijedan od laureata nije bio u sitauciji da se pojavi na planiranog ceremoniji. Cindrić i Milošević su u izolaciji, Ani Debelić je krenula sezona u Norveškoj, a tako je trebalo da bude i Nenad Šoštarić sa svojom lokomotivom.

Luka Cindrić je treći put odabran za najboljeg, Ana Debelić prvi put, Nenad Šoštarić drugi, a sudijski par Boris Milošević/Matija Gubija, rekordni 13. put. Oni su ujedno i jedini koji su proglašeni za najbolje i u 2020.

RUKOMETAŠICA

 1. ANA DEBELIĆ – 64 BODOVA
 2. KATARINA JEŽIĆ – 50 BODOVA
  3.VALENTINA BLAŽEVIĆ – 37 BODOVA
 3. STELA POSAVEC – 33 BODA
 4. DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – 8 BODOVA 

RUKOMETAŠ

1.LUKA CINDRIĆ – 84 BODA
2. DOMAGOJ DUVNJAK – 64 BODA
3. ŽELJKO MUSA – 21 BOD
4. HALIL JAGANJAC – 20 BODOVA
5. DAVID MANDIĆ – 3 BODA

SUDIJA

1.LUKA CINDRIĆ – 84 BODA
2. DOMAGOJ DUVNJAK – 64 BODA
3. ŽELJKO MUSA – 21 BOD
4. HALIL JAGANJAC – 20 BODOVA
5. DAVID MANDIĆ – 3 BODA

Mandatory Credit © Jure Erzen / kolektiff

One Comment

 1. Marko Markovic

  08/01/2022 at 20:18

  Gubica i milosevic dobili preko 90 glasova, sude finala EP SP OI, u srbiji mosa i pandza proglaseni kao najbolju od 11 glasova dobili 2 glasa, kontrole ne vaze…jos malo pa ce se sudijska organizacija ugasiti…nema sistema, nema pravila, sve suprug odlucuje…

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *