Balkan-Handball.com

Horvat: Bože, daj mi snage…

Selektor reprezentacije Hrvatske, Hrvoje Horvat, sa nestrpljenjem očekuje ishod poslednjeg meča kvalifikacione grupe u Monpeljeu, u kojem se nada da će Francuzi biti bolji, ili bar remizirati sa Portugalcima.

Od toga zavisi da li će njegov prvi izazov na novoj funkciji, koji nije mogao biti teži i odgovorniji, biti uspešno završen. „Kauboji“ su uspeli da opravdaju ulogu favorita protiv Tunisa i odrade šta je do njih. Da bi se kvalifikovali na Olimpijske Igre u Tokiju, neophodno im je da Portugal ne pobedi Francusku sa manje od osam golova razlike. U svakom drugom slučaju, Hrvatska će biti jedina balkanska selekcija na olimpijskom turniru.

Pobedili jesmo, nismo danas toliko kidali živce kao prethodna dva dana. Znali smo da je Tunisu čast i da će igrati maksimalno, u početku smo promašivali zicere i rezultat nije bio kozmetički dobar, ali smo znali da ćemo se odvojiti ako odbrana bude prava, tako se i dogodilo – počeo je Horvat svoje izlaganje nakon trijumfa and Tunišanima, i nastavio:

-Jeste bilo crnih rupa u igri, one su neugodne i jači protivnici ih kažnjavaju. Moramo ulaziti u mnogo rotacija jer imamo igrače specijalizovane za odbranu ili napad i moramo naći bolji balans, ali se kroz duže pripreme takve stvari popeglaju.

-Jednom je jedan mudri čovek rekao: ‘Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu promeniti, hrabrosti da promenim ono što trebam i mogu promeniti i mudrosti da razlikujem to dvoje’. Mi smo došli ovde odraditi svoje, dobiti Portugal i Tunis i pokušati iznenaditi Francusku, verujem da će Francuska kao jedna jaka i velika reprezentacija večeras pobediti.

Kakva je budućnost reprezentacije ako ode u Tokio, kakav će biti roster?

-Okosnicu imamo, treba raditi na detaljima koji se mogu brusiti tokom dužeg perioda priprema za OI. Lepo vreme je pred nama da analiziramo, i kad se emocije smire videćemo koje ćemo poteze povući – zaključio je selektor Horvat.

FOTO: Jozo Čabraja/kolektiffimages

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *