Pik Seged rutinski sa PPD Zagrebom - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Pik Seged rutinski sa PPD Zagrebom

Pik Seged rutinski sa PPD Zagrebom

Marko Marjanović
0 komentar

Ni posle druge utakmice u novoj sezoni EHF Lige šampiona, crni niz PPD Zagreba nije prekinut. Nije to bilo ni očekivano, s obzirom da je hrvatski šampion gostovao jednom od najsnažnijih timova starog kontinenta, Pik Segedu. Mađarski šampion je rutinski opravdao ulogu favorita, i slavio 30:21 (10:7).

„Plinari“ su se držali u prvom poluvremenu, pre svega zahvaljujući dobroj defanzivi, ali u napadu nije funkcionisalo od početka. I kada su se stvarale dobre sutacije, često je nepremostiva prepreka bio Mirko Alilović, koji je na odmor otišao sa devet odbrana, odnosno procentom uspešnosti preko 50 %.

Otpor gostiju slomljen je već u uvodnim minutima drugog poluvremena. Svaku grešku u napadu, a nije ih bilo malo, Pik Seged je ekspesno i nemilosrdno kažnjavao kontra napadima, pa je pitanje pobednika rešeno već u 40. minutu, kada je Frimel pogodio iz tranzicije za 17:10. 

Domaćin je mirno priveo meč kraju, na krilima Marija Šoštarića koji je u drugom poluvremenu šutirao 7/7. Razlika je rasla do maksimalnih plus deset u poslednjem minutu.

U drugom meču ove grupe, odigranom u isto vreme, Olborg je kod kuće pobedio Monpelje 36:28 (18:13).

PIK SEGED-PPD ZAGREB  30:21 (10:7)

PIK SEGED: Alilović 13 odbrana, Mikler – Šoštarić 7, Martins 4, Tonesen 3, Banhidi 3, Frimel 6, Garsiandia 2, Bodo 1, Henigman 1, Radivojević 1, Gaber 1, Rošta 1, Bombač, Mačkovšek, Rea

PPD ZAGREB: Ivić 2 odbrane, Slavić 3 odbrane – Klis 4, Vistorop 4, Leimeter 3, Grahovac 3, Obranović 2, Musa 2, Ćavar 2, Klarica, Matanović, Čupić 1, Gojun, Šipić, Mandić

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball