Balkan-Handball.com

Pik Seged rutinski sa PPD Zagrebom

Ni posle druge utakmice u novoj sezoni EHF Lige šampiona, crni niz PPD Zagreba nije prekinut. Nije to bilo ni očekivano, s obzirom da je hrvatski šampion gostovao jednom od najsnažnijih timova starog kontinenta, Pik Segedu. Mađarski šampion je rutinski opravdao ulogu favorita, i slavio 30:21 (10:7).

„Plinari“ su se držali u prvom poluvremenu, pre svega zahvaljujući dobroj defanzivi, ali u napadu nije funkcionisalo od početka. I kada su se stvarale dobre sutacije, često je nepremostiva prepreka bio Mirko Alilović, koji je na odmor otišao sa devet odbrana, odnosno procentom uspešnosti preko 50 %.

Otpor gostiju slomljen je već u uvodnim minutima drugog poluvremena. Svaku grešku u napadu, a nije ih bilo malo, Pik Seged je ekspesno i nemilosrdno kažnjavao kontra napadima, pa je pitanje pobednika rešeno već u 40. minutu, kada je Frimel pogodio iz tranzicije za 17:10. 

Domaćin je mirno priveo meč kraju, na krilima Marija Šoštarića koji je u drugom poluvremenu šutirao 7/7. Razlika je rasla do maksimalnih plus deset u poslednjem minutu.

U drugom meču ove grupe, odigranom u isto vreme, Olborg je kod kuće pobedio Monpelje 36:28 (18:13).

PIK SEGED-PPD ZAGREB  30:21 (10:7)

PIK SEGED: Alilović 13 odbrana, Mikler – Šoštarić 7, Martins 4, Tonesen 3, Banhidi 3, Frimel 6, Garsiandia 2, Bodo 1, Henigman 1, Radivojević 1, Gaber 1, Rošta 1, Bombač, Mačkovšek, Rea

PPD ZAGREB: Ivić 2 odbrane, Slavić 3 odbrane – Klis 4, Vistorop 4, Leimeter 3, Grahovac 3, Obranović 2, Musa 2, Ćavar 2, Klarica, Matanović, Čupić 1, Gojun, Šipić, Mandić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *