Kević pred prvu BITKU ZA HRVATSKU: Idemo „na glavu“, nemamo šta da izgubimo! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Kević pred prvu BITKU ZA HRVATSKU: Idemo „na glavu“, nemamo šta da izgubimo!

Prvi od dva velika derbija između Nexe-a i PPD Zagreba, koji će odlučiti o šampionu Hrvatske ove sezone, na programu je u subotu od 18.00 u Našicama. Oba tima nakon četiri kola Lige za prvaka imaju maksimalan učinak.

Trener „Gromova“ Branko Tamše naspram sebe ima klub čiji je trener nedavno i sam bio, ali i stručnjaka kome je bio pomoćnik u Gorenju – Ivicu Obrvana.

-Šteta što neće biti publike, ona je posebna u Našicama. Ja sam to, za sada, osetio samo kao protivnik Nexe-a. Naši navijači su jako fer i korektni, ali i važni za ekipu. Igra se najeći derbi hrvatskog rukometa u ovom trenutku. Jako bih želeo da borba, pre sega, bude fer i poštena. Želim da naši igrači što bolje na teren sprovedu ono što smo se dogovarali i zamislili. Dobro znam da naši momci, ako su u fokusu i u dobrom raspoloženju, mogu biti ravnopravni ili bolji od protivnika koji su na papiru jači od nas. Puno sam vremena posvetio ekipi u pripremi, i zanima me samo njihova reakcija na terenu. Nadam se da će biti dobra – rekao je Tamše. 

Jedan od najiskusnijih igrača Nexe-a, Janko Kević, ovako je najavio veliki derbi:

-Navikli smo igrati pred praznim tribinama, moraćemo naći motivaciju u sebi i odigrati najbolje što možemo. A  definitivno možemo, jer to smo i pokazali puno puta u ovoj sezoni koja je bila vrlo dobra i zapravo bi bilo sjajno krunisati je jednim trofejem. Prvu utakmicu igramo kući, i nemamo šta da izgubimo. Dobro smo pripremljeni, cela ekipa je nabrijana i sigurno ćemo ići “na glavu” kako bismo ostvarili pobedu, a onda u poslednjem kolu otići u Zagreb u neizvesnost, pa šta bude. Mislim da smo u ovom trenutku podjednako dobri  i o pobedniku će odlučivati puno faktora. Mi znamo sve o njima kao i oni o nama, tako da nema nikakvog skrivanja. Nadam se dobroj utakmici i naravno, našoj pobjedi – rekao je srednji bek.

„Revaš“ meč u Zagrebu na programu je 16. juna, u poslednjem kolu doigravanja.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *