Nije šala: HENING FRIC menja Benjamina Burića na golu Flensburga! - Balkan-Handball.com
Naslovna Evropa Nije šala: HENING FRIC menja Benjamina Burića na golu Flensburga!

Nije šala: HENING FRIC menja Benjamina Burića na golu Flensburga!

Marko Marjanović
0 komentar

Rečenica iz naslova imala bi smisla jedino 1. aprila, međutim, ova vest je i te kako ozbiljna. Maik Makula  se našao u velikom problemu nakon povrede mišića zadnje lože zbog koje je Benjamin Burić završio sezonu.

Jasno je bilo da će ekipi sa severa nemačke trebati još jedan čuvar mreže da bi se „izgurala“ sezona. Isto tako, jasno je bilo da je u ovom trenutku ponuda na tržištu maksimalno limitirana, ali, i pored svega toga, informacija da će Hening Fric zadužiti opremu tima i vratiti se iz igračke penzije nakon devet godina, zvuči prilično nestvarno.

Ipak, istina je. Čuveni nemački golman biće podrška Bergrudu i Bakhausu do kraja takmičarske godine, u kojoj se Flensburg bori za titulu sa Kilom.

Hening Fric, prvak sveta i svojevremeno najbolji igrač planete (2007), vratiće se na teren u 47. godini života. Do 2012. godine, kada je završio karijeru, branio je gol Magdeburga, Kila i Rajn Nekar Levena. Nakon toga, posvetio se stručnoj rukometnoj literaturi, objavio dve knjige i komentarisao rukometne mečeve za nemački „Sky“.

-Nije mi palo na pamet da se ovo može desiti, da ću se vratiti na gol posle toliko godina. Zahvaljujući krosfitu i džogingu koje praktikujem nekolik puta nedeljno, u dobroj sam fizičkoj spremi, i mislim da sam sposoban pomoći ekipi do kraja sezone. Za mene nije bilo dileme kada sam dobio poziv Maika Makule. Želim da pomognem ekipi, ali želim pre svega brz oporavak Benjaminu Buriću – rekao je Fric.

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball