Na pobedu do nove titule: Zagreb bolji od Nexea u "Kutiji šibica"! - Balkan-Handball.com
Naslovna BalkanHrvatska Na pobedu do nove titule: Zagreb bolji od Nexea u „Kutiji šibica“!

Na pobedu do nove titule: Zagreb bolji od Nexea u „Kutiji šibica“!

Marko Marjanović
0 komentar

Još jedna pobeda nad najvećim rivalom deli PPD Zagreb od nastavka brutalne dominacije u domaćim okvirima. Četiri dana nakon poraza u Našicama, branilac titule je uspeo da savlada „Gromove“ u „Kutiji šibica“ 30:26 (17:15) i tako povede sa 2:1 u finalnoj seriji, ako se ovakav sistem takmičenja uopšte može tako nazvati. Za vikend je na programu novi duel u Slavoniji – PPD Zagreb igra za titulu, a Nexe za „majstoricu“. 

PPD ZAGREB – NEXE 30:26 (17:15)

PPD ZAGREB: Slavić (6+2), Panjtar (1), Kos 4, Ćavar, Faljić, Gojun, Srna, Klis, Kraljević, Musa 2, Čupić 8 (4), Dibirov 6, Dodić 3, Kavčić 4, Leimeter 3, Grahovac.

NEXE: Car (4), Radovanović (4); Račić 1, Bakić 1, Mileta, Vejin 1, Sršen 3, Jelinić 2, Manci Mičević 3, Severac 3, Moslavac 4, Kević 1, Tomić 2, Melić 1, Markušić 4, Pribetić. 

SEDMERCI: PPD Zagreb 4 (4), Nexe 2 (0)

ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 6 minuta (Musa 10, Gojun 40, Srna 58), Nexe 10 minuta (Moslavac 2, 41, Manci Mičević 12, Račić 23, Tomić 40 ck)

Blagu prednost imao je PPD Zagreb od početka, iako je utisak bio da su gosti nametnuli svoj stil igre, u kojem su napadi bili dominantniji u odnosu na odbrane. Domaćinu su ponovo nedostajali Klarica i Sirotić, dok Tamše nije mogao da računa na reprezentativnog golmana Kuzmanovića.

Vrebao je Nexe i disao za vratom ekipi Slavka Goluže 40 minuta, pre nego što su se strasti raspalile startom za crveni karton Marija Tomića na Čabi Lajmeteru. Tim iz prestonice se bolje snašao nakon niza isključenja na obe strane, i odvojio se na 23:18. nUspeo je Nexe da smanji na minus tri, ali bliže nije uspeo da priđe. 

Foto: rknexe.hr

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar

Korisni linkovi

Copyright © 2023 Balkan Handball