Izabran novi UO RK Železničar Niš - Ljubomir Pavlović predsednik, Dušan Jocić gen-sek - Balkan-Handball.com
Naslovna Balkan Izabran novi UO RK Železničar Niš – Ljubomir Pavlović predsednik, Dušan Jocić gen-sek

Izabran novi UO RK Železničar Niš – Ljubomir Pavlović predsednik, Dušan Jocić gen-sek

zika.bogdanovic
0 komentar

Niški Železničar dobio je novu upravu kluba na vanrednog Skupštini kluba. Novi predsednik UO biće Ljubomir Pavlović, docent na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu, nekadašnji rukometni internacionalac i aktuelni član stručnog štaba muške rukometne reprezentacije Srbije.

Bio je to predlog grada Niša, čiji su čelnici – gradonačelnik Darko Bulatović i resorni većnik Branislav Kačar, prisustvovali sednici i obećali veliku finansijsku podršku grada u prevazilaženju trenutne finansijske situacije u klubu.

Mislim da nema kluba, a kamo li grane sporta u Nišu, koju ne podržavamo maksimalno. Prema Železničaru iskazujemo posebnu pažnju. I prethodnih sezona je bilo tako, ali mislim da je ovo, ipak, pravi put, jer pravi put nema prečica. Ako je i bilo grešaka, one su nastale iz najbolje namere, ali to je sport, nekad treba i sreće, a ipak su rezultati bili vrhunski, ipak je „Želja“, i kroz tu, SEHA ligu, reprezentovao grad na međunarodnoj sceni. Vraćamo se nauci, vraćamo se svojoj deci, vratićemo dugove, a vratićemo i publiku, uveren sam u to– istakao je prvi čovek grada.

Pavlović je dobio jednoglasnu podršku 10 prisutnih od ukupno 11 članova Skupštine kluba.

Izuzetno mi je zadovoljstvo, ali i velika obaveza što sam imenovan za predsednika kluba u kome sam ponikao. Naravno, imam svoju strategiju za razvoj kluba i izlazak iz postojeće teške situacije. Ono što sada mogu da kažem u najkraćem je da će moj prioritet biti škola rukometa i ekonomska stabilnost. Kuća mora da se gradi od temelja, a gotovo svi koje vidim ovde na Skupštini ponikli su u ovom klubu i znaju da jezgro naše selekcije mora da bude omladinska škola. Što se takmičarskih ambicija tiče, zbog potrebe da se ekonomski stabilizujemo nećemo zahtevati rezultate već u prvoj sezoni, ali ćemo svakako pokušati da izvučemo maksimum i budemo u vrhu oba domaća takmičenja. Svakako ću se truditi da u rad kluba što više uključim stručne ljude sa Fakulteta sporta čije ćemo resurse koristiti, naročito laboratoriju za naučna istraživanja. U postavljenju kadrova na svim nivoima, struka će imati odlučujuću ulogu. Što se finansija tiče, najvažnije je da je Grad uz nas, baš kao što je bio i u prethodne tri godine, ali sigurno je da ćemo se prema novcu ponašati maksimalno dogovorno, kao dobri domaćini, da nećemo izlaziti iz svojih budžetskih okvira i da ćemo se ponašati transparentno, što znači da će se znati gde ide svaki utrošeni dinar. Na kraju, pošto ovde vidim mnoge bivše “Željine” igrače, voleo bih da se u rad kluba uključi što više veterana, jer će nam njihova pomoć i podrška dobro doći. Moj prvi saradnik biće Dušan Jocić, koji je veoma dobro upoznat sa situacijom u “Želji”, odličan je poznavalac i prilika u srpskom rukometu, a pri tom je u svom angažovanju pokazao ozbiljnost, odgovornost i stručnost koja imponuje-istakao je Pavlović.

Za nove članove Upravog odbora izabrani su i Đorđe Mickoski, ekspert koji je radio na Unapred pripremljenom planu reorganizacije kluba, Ivan Bekčić, direktor u kompaniji Nelt, Nenad Stojiljković, prodekan za nauku i međunarodnu saradnju na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Tomislav Okičić, prodekan za finansije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Odmah nakon sednice Skupštine, održana je i prva sednica novog Upravnog odbora kluba, na kojoj je za novog generalnog sekretara Železničara izabran Dušan Jocić, dugogodišnji sportski, pre svega rukometni novinar, aktuelni predsednik Sekcije sportskih novinara Niša i urednik sportske rubrike niških „Narodnih novina“.

Bio je ovo, naprosto, poziv koji se ne odbija. Uprkos priličnom cajtnotu i strahovito delikatnom trenutku, i u finansijskom i u sportskom smislu, poverenje koje mi je ukazano, energija koju osećam, potreba da se pomogne klubu uz koji sam, od kako znam za sebe, proveo najlepše sportske trenutke, prevagnuli su. Potpuno svestan dimenzija izazova i odgovornosti koju prihvatam, ulazim u ovu priču duboko ubeđen da ona može da uspe, da onaj deo imidža kluba koji je narušen može da se povrati, da mnogi koji su se od njega udaljili mogu ponovo da mu priđu, da, nakon sprovedene neophodne stabilizacije, možemo dosanjati ono šta je trenutno bezobrazno glasno izgovoriti, ali šta je naš Železničar sigurno zaslužio za ovih 70 godina–da bude najbolji u Srbiji-rekao je Jocić.

Uskoro će biti poznat i stručni štab, kao i datum početka priprema.

Izvor: RK Železničar Niš

Možda vam se dopadne

Ostavi komentar


Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball

 

Korisni linkovi

Izbor urednika

Najnovije

Copyright © 2023 Balkan Handball