Balkan-Handball.com

Lazarov: Nismo mogli ni da prebrojimo greške…

Nakon starta iz snova na klupi reprezentacije Makedonije u vidu trijumfa nad najmoćnijim sastavom današnjice, selekcije Danske, Kiril Lazarov je doživeo prvi ozbiljan udarac kao selektor nacionalnog tima.

U utakmici koju su morali dobiti ne bi li sačuvali šanse da ostvare cilj, Makedonci su podbaciji energetski, motivaciono i kvalitativno, i izgubili do desetkovane Crne Gore.

Problemi sa zaraženim igračima nisu zaobišli ni Makedoniju, naprotiv, na dan utakmice pozitivan test dobio je i Stojanče Stoilov, što se previše osetilo na terenu, a i na klupi.

Ovim porazom, Makedonija je eliminisana već u grupnoj fazi. Utakmica sa Danskom igraće se za prestiž.

-Sami smo zabeležili da je nemoguće prebrojati sve greške koje smo pravili. Bio sam nemoćan da reagujem jer su se smenjivale kao na traci, a u pitanju su igrači koji imaju ozbiljne uloge u klubovima učesnicima Lige šampiona, Lige Evrope ili Bundeslige. Nisu smeli sebi da dozvole ovako nešto. 

-Nezavisno od strategije, ili si igrač ili nisi. Mi smo tu da ih pripremimo, ali oni su ti koji donose odluke na terenu. Došlo je do psihološkog bloka kod igrača, bili smo nemoćni. 

-Vidik i percepcija na terenu su se toliko smanjili da nismo znali šta radimo. Očigledno je da postoji veliki pritisak. Iako smo loše počeli, uspeli smo da se vratimo u jednom trenutku, ali smo potom ponovo pali. Evidentno da još puno treba da učimo i radimo – rekao je Kiril Lazarov nakon utakmice. 

Foto: Gol.mk

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *