Lino Červar o sudijama: Oštećeni smo u finalu, sumnjam u lošu nameru! – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Lino Červar o sudijama: Oštećeni smo u finalu, sumnjam u lošu nameru!

Gotovo sedam dana posle finala Evropskog prvenstva 2020 u Stokholmu, selektor reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, izjavio je da je njegov tim oštećen od strane makedonskih sudija Načevskog i Nikolova:

 • Na samoj utakmici neke stvari jednostavno ne vidiš, vidiš samo reakcije… No, nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: “Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti”. Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su mi pričali, sâm sam se uvjerio da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla. To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju, rekao je u razgovoru za Sportske novosti i dodao:
 • Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim, rekao je Červar.
 • Mislim da smo moralni pobjednici Eura, ustvari ne sumnjam u to. Da smo zakinuti, to uopće nije upitno. Zašto, to oni moraju reći. Mi ne napadamo nikoga, samo tražimo objašnjenje – zašto sve to? Neka kažu da je suđenje bilo super, i to je odgovor, stav… Ali, želim ga čuti, rekao je, između ostalog, Lino Červar.

4 Comments

 1. Petar

  02/02/2020 at 06:49

  Linček, pogledaj snimak polufinala i videćeš da nisi trebao ni da vidiš finale.

 2. Pero

  02/02/2020 at 20:47

  Lino, najbolji si kad ne dajes izjave, onda si najveci trener svih vremena. Bolje bi bilo da ne znamo ovu tvoju tamnu stranu. Kad si uhvatio onog Bjeloruskog rukometasa na aut liniju treba si da kazes, kaznite me slijedecih 10 utakmice, ali ni si rekao. Zato nemoj uvijek da kukas da te samo tebe kradu. Karacicu ce najverojatnije izgraditi spomenik u Makedoniji za sve njegove zasluge, ali sta se moze sad. I on je sam rekao da se prave ponekad greske pobogu. I nitko ne moze negirati korake.

 3. GA

  02/02/2020 at 23:57

  In english, Lino stands for a “Whiner”. No matter what you do, or what happens, if Lino looses he will complain. I recognize his work in MKD for the last several years, but for him to say “the referees purposely took this away from me” is a disgrace. I am a die hard fan of IK18, but he made steps during the last moments of the EURO 2020 final and everyone that understands handball knows about it. Lino’s statement just takes away from the work he has done the last 15 years. He remains as a major whiner!!!

 4. Jaganjac Ekrem

  02/02/2020 at 23:58

  Kao i na svim dosadašnjim natjecanjima nije znao iskoristiti igrački potencijal kojeg je imao. Na evropskom su imali exzosted Karačić Duvnjak Stepancic a na klupi Mamič Hristič Šarac pa i Cindrić NEISKORIŠTENI i normalno za finale nepripremljeni..SVI su morali igrati od prve utakmice i ući u finale spremni a ne ovisiti o Karačić i Duvnjak..
  E SAD SU KRIVI SUDCI KOJI SU NAM DALI SVE ŠTO SU MOGLI..Kao obično naši igrači šute. Na terenu daju 200% i to sakrije dugogodišnje greške vođenja
  Srebro sa ovakvom strategijom je FANTASTIČNO tako da je i mr Lino svojevrsni genijalac.. jedinstven u Svjetu..

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *