Makedonija savladala Srbiju u Kragujevcu – Balkan-Handball.com
Balkan-Handball.com

Makedonija savladala Srbiju u Kragujevcu

Ženska reprezentacija Srbije, poražena je u prvom meču u 2013. godini od selekcije Makedonije 25:27 (12:14). Pred 600 gledalaca u kragujevačkom „Jezeru“, Makedonke su bile bolje od oslabljenog srpskog sastava u kome nije bilo Katarine Tomašević, Andree Lekić i Biljane Filipović. Makedonke su bile u vođstvu tokom većeg dela meča. Posle početnih 6:5 i 7:6, naše devojke su još jednom bile u vođstvu u 52. minutu (23:22), ali su gošće sa dva gola Georgijevske rešile meč u svoju korist…

Najefikasnije u redovima naše reprezentacije, bile su Sanja Damnjanović sa šest, odnosno, Kristina Liščević sa pet pogodaka, dok je Elena Gjorgievska ponela epitet igračice utakmice sa devet golova.

SRBIJA – MAKEDONIJA 25:27 (12:14)
SRBIJA: Krpež 1, Popović 2, Luković 1, Damnjanović 6, Erić 1, Pop Lazić 1, Ognjenovič 2, Stoiljković 2, Milošević 1, Liščević 5, Bartošić 2, Cvijić 1.
MAKEDONIJA: Mečevska 4, Mladenovska 2, Crvenkoska 4, Gjorgijevska 9, Shteriova 4, Mitrova 4.

SRBIJA BEZ LEKIĆ, TOMAŠEVIĆ I FILIPOVIĆ – SELEKTOR BOŠKOVIĆ: „NEMA OPRAVDANJA, MORALI SMO DA POBEDIMO“

– Ono što smo zacrtali, da damo minutažu igračicama koje nisu igrale puno u prethodnom periodu, to smo i uradili. Igrale su Bartošić i Luković, a šansu su dobile i Cvijić, odnosno, Živković. Večeras smo odmarali Lekić, Tomašević i Filipović. Čitavu utakmicu smo bili u zaostatku i na kraju zasluženo izgubili. Imali smo puno tehničkih grešaka. Makedonija je bila bolja večeras. Devojke su umorne, ali to nije opravdanje. Morali smo da pobedimo. U svakom slučaju, svesni smo šta radimo, to je najbitnije – rekao je Bošković.

3 Comments

 1. dejan

  21/03/2013 at 22:38

  napisete deka i Makedonija igra bez najdobrarta rakometarka

 2. bobo

  22/03/2013 at 02:53

  Nedostaju Pecevska, Bajramovska, Nikolić i Andreeva, sve iz startne postave.

 3. Pingback: Andrea Lekić posle Makedonki: “Napad odličan – Za odbranu nam treba vremena” :: Balkan Handball

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *